Епіфаній очолив рейтинг довіри до українських ієрархів

18:40, 26.11.2020
Епіфаній очолив рейтинг довіри до українських ієрархів

ПЦУ продовжує утримувати одну з перших позицій за рівнем довіри серед суспільних і політичних інститутів

Предстоятелю Православної церкви України митрополиту Епіфанію довіряють 44,3% громадян, що є найвищим показником довіри серед усіх очільників українських церков.

 

Як інформує УМ, про таке свідчать дані опитування Центру Разумкова, оприлюднені 25 листопада.


Високий рівень довіри до митрополита Епіфанія спостерігається в усіх регіонах України. Найбільше довіри на Заході – 68,3%, найменше на Сході – 25%.

 

Як відомо, ПЦУ продовжує утримувати одну з перших позицій за рівнем довіри серед суспільних і політичних інститутів – поряд із волонтерськими організаціями та Збройними силами.

 

Дослідження "Релігія і церква в українському суспільстві: 2000-2020 роки" проведено Центром Разумкова з 1 до 8 жовтня 2020 року за підтримки представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні.

 

Воно здійснювалося в усіх регіонах України, за винятком Автономної Республіки Крим та тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей. Опитано 2020 респондентів, віком від 18 років.

 

Як повідомляла УМ, предстоятель ПЦУ, митрополит Епіфаній закликає українських жінок не замовчувати проблеми насильства в сім'ї, натомість спільно боротися з цим кричущим порушенням прав людини.