У Музеї Революції Гідності відповіли на звинувачення у розкраданні

16:47, 20.11.2020
У Музеї Революції Гідності відповіли на звинувачення у розкраданні

Поліція та СБУ 19 листопада провели обшуки у Музеї Революції Гідності.

Поліція та СБУ 19 листопада провели обшуки у Музеї Революції Гідності. Адміністрацію закладу підозрюють у привласненні коштів на реконструкцію меморіального комплексу. В Музеї запевняють: ці гроші – у підрядника.

 

Як інформує УМ, директор Музею Революції Гідності Ігор Пошивайло у коментарі виданню "Новое время" розповів, що гроші перерахували ще у 2018 році. 

 

"За тендерною процедурою, було визначено переможця – приватне товариство Україна-Реставрація – і за результатами тендеру ми мали укласти угоду. Це було зроблено. Термін виконання робіт був чітким – вісім місяців: меморіал повинен бути побудованим або 20 лютого, або до Дня незалежності України", - сказав Пошивайло.


Необхідні матеріали для будівництва вже придбали, проте роботи заблокували – через накладений арешт.

 

"У травні 2019 році Мінкульт публічно оголосив про початок будівництва, побудували будівельне містечко, паркан.І саме після цього ми несподівано отримали листа від Генпрокуратури, яка перед тим казала, що всі слідчі дії закінчені. І тут виявляється, що їм вкотре потрібен новий термін проведення слідчих дій", – пояснив Пошивайло.

 

Як повідомляла УМ, силовики обшукували квартиру Ігоря Пошивайла та сам Музей.

 

Правоохоронці вилучили документацію.

 

Слідчі задокументували, що керівники Музею уклали договори про реконструкцію на реконструкцію Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні 150 мільйонів гривень.

 

З них підрядники вже отримали 80%.

 

Роботи фактично не проводилися в ті терміни, які були домовлені в угодах. Значну частину грошей підрядники витратили зовсім не на те, що передбачали угоди.

 

У поліції також розповіли, що згідно з ревізією, на рахунку підрядника залишилися лише трохи більше як 9 мільйонів гривень з усієї суми.