У Черкасах з могили Героя Антона Моспана вандали знову викопали квіти, фото

11:54, 04.11.2020
У Черкасах з могили Героя Антона Моспана вандали знову викопали квіти, фото

Невідомі мародери викопали квіти на могилі Героя України Антона Моспана у Черкасах.

У Черкасах вандали викопують не лише висаджені квіти на набережній Героїв Дніпра, як це було нещодавно, вони дісталися вже й до міського кладовища. Днями там невідомі мародери викопали такі квіти на могилі Героя України Антона Моспана, який загинув у 27 років.

 

«Люди добрі! Скільки ж можна? Мама старається, висаджує біля могили сина рослини, і якась сволота приходить і краде!» – справедливо обурюється у соціальних мережах черкаська активістка Катерина Холопняк.

 

За її словами, таке діється в Черкасах  вже не перший раз – виламують і крадуть прапори, розбивають на могилах лампадки, крадуть штучні квіти і ще багато чого.

 

 

Як розповідає черкащанка Єлизавета Світлична, то не єдина могила з якої видирають квіти.

 

«То у всіх таке. Рідні стараються для тих, хто не поруч. А інші – нищять. Самі особисто багато квітів висадили - все повитягували»,  – наголошує пані Єлизавета.

 

«Скільки ще вандали повинні на цвинтарі розтрощити і вкрасти, щоб нарешті там встановили відеоспостереження, як обіцяли міські чиновники, та закрили ворота на кладовище», – говорить пані Катерина.

 

До речі, у Черкасах давно говорять про встановлення повсюди в місті відеокамер,  але до реалізації програми «Безпечне місто» руки не доходять.

 

 

Нагадаємо, що старший солдат  Антон Моспан, командир відділення 8-го окремого гірсько-штурмового батальйону 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади загинув увечері 15 жовтня 2018 року під час вогневого протистояння поблизу села Кримське Новоайдарського району Луганської області під час пересування на опорному пункті. Він був смертельно поранений у голову кулею ворожого снайпера.

 

У Героя залишилися  батьки та брат.

 

25 жовтня 2019 року в Черкасах Антону Моспану відкрили пам’ятну дошку на стіні 26-ї школи, яку він закінчив. Про Антона кажуть, для всіх був джерелом енергії та сонця.