Неля Штепа не пройшла у другий тур виборів

10:45, 27.10.2020
Неля Штепа не пройшла у другий тур виборів

Скандальна політикиня часів Віктора Януковича та колишня міська голова Слов'янська Неля Штепа не пройшла в другий тур виборів. За крісло мера тепер змагатимуться кандидати від ОПЗЖ та "Опозиційного блоку".

 

Як інформує УМ, про це повідомила очільниця Слов’янської територіальної виборчої комісії Надія Петрова, пише місцеве видання "Карачун".

 

У другий тур виборів, за її словами, пройшли кандидати від проросійських: "Опозиційної платформи – За життя" Павло Придворов – 32% голосів, "Опозиційного блоку" Вадим Лях – 30,78%.

 

Відзначимо, що Лях є чинним мером Слов’янська. У 2015 році він переміг на виборах, заявляючи, що підтримує Нелю Штепу.

 

За даними екзитполів, у Слов'янську міськраду проходять шість партій:

"Опозиційна платформа – За життя" – 25,2%,
"Партія миру та розвитку" – 22,7%,
"Опозиційний блок" – 18,4%,
"Слуга народу" – 17,1%,
"Наш край" – 7,2%,
"Європейська солідарність" – 5,8%.

 

У межах екзитполу опитали 2 053 людини, що голосували у Слов'янську. Статична похибка складає не більш як 1,9%.
 


Як повідомляла УМ, колишня очільниця міста Слов'янськ Неля Штепа балотувалася на виборах у 2020 році. Перемогти в першому турі їй не вдалося. А за паралельним підрахунком голосів, вона і в другий тур виборів не проходить.

 

Неля Штепа була мером Слов'янська за часів президентства Віктора Януковича і була у складі "Партії регіонів".


11 липня 2014 року її затримали за підозрою в сепаратизмі. Суддям вона заявила, що закликала Путіна увійти в Слов'янськ і "захистити" її нібито через тиск бойовиків.

 

У жовтні 2014 року прокуратура Харківської області вимагала для жінки довічного терміну ув'язнення, проте вже у вересні 2017 року суд випустив Штепу під домашній арешт.

 

За рішенням Європейського суду з прав людини Штепа отримала 3600 євро компенсації від України за "порушення права на свободу".
Автор: