Володимира Балуха виписали з лікарні

11:24, 22.10.2020
Володимира Балуха виписали з лікарні

На колишнього бранця Кремля чекає реабілітація

Володимира Балуха, якого госпіталізували після побиття у Києві понад місяць тому, виписали з лікарні. Тепер на колишнього бранця Кремля чекає реабілітація.

 

Як інформує УМ, про це у фейсбуці повідомила волонтерка Наталя Лютікова.

 

"Усім, хто хвилювався, молився, вірив і чекав, вітання від Володимира Балуха. Його виписали з лікарні швидкої допомоги, завершився страшний етап болю і невідомості", -  написала Лютікова.

 

За її словами, тепер час на реабілітацію та підготовку до відновлення. Найближчі місяці Балуха чекає "багато вправ, професійне лікування в одній з найкращих клінік країни".

 

Український активіст родом з Криму. Після анексії півострова відмовився від отримання російського паспорта. У 2016 році з його будинку зняли український прапор. Був в'язнем Кремля, але у 2019 році у межах обміну полоненими повернувся в Україну.

 

Як повідомляла УМ,  Володимир Балух не зможе балотуватися до Київської облради через важку травму.

 

Рівно рік тому, 7 вересня 2020 року колишні політв'язні Кремля зібралися у річницю звільнення з полону в одному з ресторанів Києва 7 вересня 2020 року. Серед них, був зокрема і Володимир Балух, який прийшов на зустріч у вишиванці. Утім, додому політв’язень не повернувся, його знайшли жорстоко побитим вранці у Гідропарку.

 

16 вересня стало відомо, що Балух приходив до тями і намагався зняти пов’язку з голови. Тому лікарі ввели його в стан медикаментозної коми. 

 

Поліцейські встановили, що Балух напередодні в компанії 10-15 осіб відпочивав в одному із закладів на території "Гідропарку". Востаннє його бачили близько опівночі. Пізніше поліція знайшла сумку з його речами.

 

Поліція Києва затримала чоловіка, якого підозрюють у жорстокому побитті колишнього політв’язня Кремля Володимира Балуха

 

9 жовтня Володимир Балух заявив про те, що нічого не може згадати про свій напад.