Обіцяв усіх "#бати": звільненого прокурора Тернопільщини Петришина призначили у САП

15:37, 06.10.2020
Обіцяв усіх "#бати": звільненого прокурора Тернопільщини Петришина призначили у САП

Петришина звільнили з попередньої роботи через два дні після призначення.

Колишнього прокурора Тернопільської області Миколу Петришина, якого звільнили через пияцтво на робочому місці та погрози підлеглим, призначили на вищу посаду — заступником керівника Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.

 

Відповідна інформація розміщена на сайті прокуратури. Також на це звернули увагу у Центрі протидії корупції.

 

У ЦПК зазначають, що Петришина після скандалу звільнили, проте згодом ж призначили заступником керівника Спецпрокуратури.

 


У власності сім’ї прокурора, відповідно до даних його декларації, — дві квартири та будинок в Києві, а також дві земельні ділянки та п’ять автомобілів.

 

Увесь цей статок Петришин пояснював тим, що його «красива дружина займається бізнесом».

 

Петришина звільнили з попередньої роботи через два дні після призначення. Тоді він у перший день роботи, 14 вересня, влаштував банкет. Як стверджують представники ЦПК, у стані спʼяніння Петришин почав вимагати від підлеглих клястися йому у вірності та готовності виконувати будь-які накази. Тих, хто відмовиться йому підкорятися, він обіцяв «єб*ти як тупих свиней».


Вже 16 вересня відбулося засідання дисциплінарної комісії, яка рекомендувала Петришину подати у відставку. Офіційна причина звільнення — непорозуміння з колегами.

 

Неформальна — невідповідна поведінка

 

До призначення прокурором Тернопільської області Петришин обіймав посаду військового прокурора Дарницького гарнізону Центрального регіону України.