У Кропивницькому на території військової частини створили мурал, фото

17:47, 03.10.2020
У Кропивницькому на території військової частини створили мурал, фото

«Якщо меч надто важкий — стань сильнішим» — мурал з таким написом створили до дня частини у Кропивницькому, яку відзначають 4 жовтня.

Історичний мурал створили у Кропивницькому на території військової частини.
 
Про це інформує "Україна молода" в суботу. 
 
Мурал створили на території, де дислокується 3-й полк спецпризначення. 
 
Намалював його художник з Києва Андрій Пальваль. На фасаді однієї з адмінбудівель зображено загін князя Святослава Хороброго, якого спецпризначенці вважають покровителем полку. Адже князь добре знався на спецопераціях у часи Київської Русі. 
 
Площа муралу склала 30 квадратних метрів. За задумом митця, Святослав і його дружинники є праобразом українських спецпризначенців. 
 
 
 
 
 «Якщо меч надто важкий — стань сильнішим» — малюнок з таким написом створили до дня частини, яку відзначають 4 жовтня.
 
 
 
 

Це відома картина, де зображений Святослав та його військова дружина. Він приймає меч. За словами художника, намалював оригінальний меч, який зараз зберігається в національному заповіднику Хортиця.

 

За словами Сергія Францішкевича, заступника командира полку з морально-психологічного забезпечення, друг частини – художник Андрій Пальваль зробив подарунок та безкоштовно намалював мурал за три дні.

 

 

На мурал витратили 30 літрів фарби й 40 аерозольних балончиків.

 

Зі слів художника, цього героя обрав тому, що полк носить ім’я Святослава Хороброго. Образ – збірний. Таким він його уявляє: ”Коли я побачив, що на території немає таких артоб’єктів, запропонував сам таку тематику, присвячену Святославу Хороброму. Тому що це наша звитяжна історія, мені дуже приємно мати змогу її тут розказати. За основу взяв відому картину радянської епохи, де Святослав приймає меча. Це трапилося в Болгарії”.

 

 

Наразі художник малює ще один мурал на території полку, який презентують до Дня захисника України 14 жовтня.
 
Як повідомляла "УМ", в центрі Харкова навпроти колишнього офісу обласної організації партії ОПЗЖ з’явилося графіті у формі патріотичного гасла «Україна понад усе»