Під Шумами внаслідок вибуху гранати поранені двоє офіцерів ЗСУ

15:20, 15.09.2020
Під Шумами внаслідок вибуху гранати поранені двоє офіцерів ЗСУ

Прапорщик Віктор Залевський –пресекретар 503-го окремого батальйону морської піхоти.

Поблизу населеного пункту Шуми Донецької області від вибуху гранати типу РГД-5 отримали поранення двоє офіцерів Збройних сил України.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє пресцентр штабу операції Об’єднаних сил.

 

Інцидент стався у вівторок, 15 вересня, близько 11.40.

 

Зазначається, що граната, ймовірно, була встановлена, у вигляді розтяжки.

 

“Отримали поранення двоє військовослужбовців – полковник О.Апполонов та прес-секретар однієї з бригад В.Залевський. Обидва поранені доставлені до лікарні міста Торецьк, їхній стан – стабільний, задовільний”, – повідомляють у пресцентрі штабу операції Об’єднаних сил.

 

Відомо, що Апполонов та Залевський перебували в цьому районі “з метою стандартної перевірки ситуації”.

 

Триває повне розслідування цієї події та усіх її обставин.

 

“За інформацією, якою володіємо станом на цю хвилину, немає підтверджень того, що цей інцидент був не випадковим”, – повідомили в штабі.

 

Речники ОС додали також, що вся інформація була доведена до відома Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в повному обсязі.

 

“Тому настільки важливим є питання тотального розмінування, яке саме Україна постійно піднімає в рамках і Мінського, і Нормандського форматів”, – резюмували в штабі.

 

Полковник Олександр Апполонов відряджений для роботи в Українській стороні СЦКК.

 

Прапорщик Віктор Залевський – із 503-го окремого батальйону морської піхоти.

                          Віктор Залевський

 

За інформацією волонтера Сержа Марко, полковник з СЦКК Аполлонов і фотограф  Залевський підірвалися в “сірій зоні”, коли йшли фотографувати місцевість, де, відповідно до заяв ватажка “ДНР”, нібито викопані нові укріплення ЗСУ. Раніше факт їх обладнання спростовувала і українська сторона, і спостерігачі з СММ ОБСЄ.

 

 

Нагадаємо, саме в Шумах, за домовленістю на рівні ТКГ, мала відбутися “спільна інспекція” за участі представника окупаційних військ. Проведення інспекції вимагав ватажок “ДНР” Денис Пушилін, звинувачуючи українські війська в порушенні умов “перемир’я” – облаштування окопів у бік лінії розмежування. Захід було скасовано українською владою через негативний розголос та додаткові вимоги з боку окупантів.

 

Після цього 10 вересня ворог обстріляв позиції ЗСУ під Шумами.

 

Як повідомляє УМ, український військовослужбовець підірвався на невідомому вибуховому пристрої під час проведення інженерних робіт у районі населеного пункту Водяне на Донбасі.