Святкування в Одесі і Дніпрі: організаторам обіцяють покарання

15:20, 14.09.2020
Святкування в Одесі і Дніпрі: організаторам обіцяють покарання

День Одеси 2 вересня святкували масово на різних локаціях.

Кримінальне і адміністративне покарання можуть понести через порушення карантину організатори масових святкувань Дня міста в Одесі і Дніпрі.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це йшлося під час наради президента  Володимира Зеленського із представниками правоохоронних органів у понеділок.

 

Зокрема, правоохоронці викрили кримінальне провадження за фактом порушення карантину в Одесі та Дніпрі під час святкування дня міста.

 

За даними силовиків, на святкуванні дня міста в Одесі та Дніпрі зібралися десятки тисяч людей без засобів індивідуального захисту та дотримання карантинних норм.

 

За цим фактом порушено кримінальне провадження на Одещині та відбувається розслідування.

 

Також правоохоронці повідомили, що організатори свят мають понести адміністративне покарання у розмірі 170 тис. грн, а у разі, якщо епідеміологічне розслідування встановить причинно-наслідковий зв’язок між цими святкуваннями та збільшенням кількості хворих на коронавірус  чи смертністю від цієї недуги, – буде відкрито ще одне кримінальне провадження, інформують в Офісі президента.

 

Голова Національної поліції Ігор Клименко додав, що за останній тиждень було складено 1436 протоколів за порушення карантинних заходів. Для цього в Україні діють 200 рейдових груп.

 

Раніше міністра охорони здоров’я Максима Степанова обурили фото і відео зі святкування Дня Одеси 2 вересня.

 

У суботу, 12 вересня День міста масово святкували вже у Дніпрі.