Напад на Балуха: поліція допитала свідків і знайшла сумку політв’язня

22:26, 08.09.2020
Напад на Балуха: поліція допитала свідків і знайшла сумку політв’язня

Правоохоронці закликають відгукнутися свідків побиття політв’язня Володимира Балуха.

Прокуратура Києва тримає на контролі розслідування кримінального провадження, розпочатого за фактом заподіяння тілесних ушкоджень відомому політв’язню Кремля Володимиру Балуху в столичному Гідропарку в ніч на вівторок.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це інформує пресслужба прокуратури міста Києва у вівторок ввечері.

 

Під час проведення першочергових слідчих дій правоохоронці встановили місце, де потерпілий перебував напередодні, та осіб, з якими він спілкувався. Із вказаними свідками проводяться слідчі дії.

 

У прокуратурі також зазначили, що знайшли сумку Володимира Балуха «з особистими речами, з якої попередньо нічого не зникло».

 

«У рамках досудового розслідування правоохоронці встановили, що потерпілий Володимир Балух напередодні у компанії 10-15 осіб відпочивав у одному із закладів на території ПКіВ «Гідропарк». Останній раз його бачили близько півночі», – додали в столичній поліції.

 

Правоохоронці закликають відгукнутися інших свідків побиття політв’язня.

 

«Розшукові та слідчі дії продовжуються. Разом із тим поліцейські закликають громадян, які були у компанії з Володимиром, та осіб, котрі мають корисну для слідства інформацію, звернутися до Дніпровського управління поліції (вул. Червоноткацька, 2) або зателефонувати за такими номерами: 093 – 332 – 22 - 66; 097 – 085 – 86 - 04 або 102», – йдеться в повідомленні.

 

Водночас депутат Верховної Ради України Ірина Геращенко (фракція «Європейська солідарність») повідомила, що Володимира Балуха, якого побили в ніч із 7 на 8 вересня в Києві, прооперували і перевели в реанімацію.

 

Вона додала, що реабілітація Володимира Балуха через тяжку черепно-мозкову травму потребуватиме довгого часу.

 

«У Володі тяжка черепно-мозкова травма, операція була на голові, стан – тяжкий. Ми з Марією Іоновою поспілкувалися з головним лікарем Ткаченком, до Володі поки що не пускають. І просять поки що не турбувати лікарів, які не можуть оприлюднити деталі, в тому числі і тому, що розпочате слідство за фактом побиття», – написала Геращенко у соцмережах.

 

Як повідомляла "УМ", рівно рік тому, 7 вересня 2019-го, в Україну в рамках обміну повернулися 35 осіб, серед яких – 24 полонені моряки та політв'язні Сенцов, Кольченко, Балух, Сущенко, Карпюк, Клих, Гриб, Євген та Артур Панови, Бекіров та Сизонович.

 

Відтак, колишні політв'язні Кремля зібралися у річницю звільнення з полону в одному з ресторанів Києва 7 вересня 2020 року. Серед них, був зокрема і Володимир Балух, який прийшов на зустріч у вишиванці. Утім, додому політв’язень не повернувся, його знайшли жорстоко побитим вранці у Гідропарку.

 

На місцевих виборах-2020 Володимир Балух приєднався до команди експрезидента Петра Порошенка.