Вбивство Шеремета: номер телефону активіста Стерненка фігурує у справі

13:34, 19.08.2020
Вбивство Шеремета: номер телефону активіста Стерненка фігурує у справі

Сергій Стерненко зазначив, що поліція взяла дозвіл, аби відстежувати його переміщення за мобільним телефоном

Серед номерів, що фігурують у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, є і телефон активіста Сергія Стерненка, якого підозрюють у вбивстві внаслідок самозахисту.


Як інформує УМ, про це мовиться у матеріалі видання "Бабель".

 

За даними журналістів, у лютому 2019 року суд надав поліції доступ до великого списку номерів телефонів оператора Vodafone, їхнього інтернет-трафіку, дат, часу та тривалості дзвінків. Це дозволило прослуховувати підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета.

 

До переліку цих номерів потрапив і номер колишнього очільника "Правого сектора" Сергія Стерненка. Водночас захист активіста не знав, що його телефон перебуває у полі зору слідчих у справі, до якої він не є причетним.

 

Журналісти додають, що до великого переліку номерів, доступ до яких отримала поліція, також потрапили телефони, які фігурували у справі Катерини Гандзюк.

 

Одним із адвокатів активіста є Віталій Коломієць. Він також захищає підозрюваних у справі Шеремета. А про наявність телефону свого клієнта у цьому списку він дізнався від журналістів.

 

Юрист припускає, що доступ до телефону Стерненка міг допомогти слідству "вирішувати особисті завдання" та збирати інформацію проти опонентів влади.

 

Водночас він нагадав про цікаву деталь. Річ у тім, що як справу Стерненка, так і справу Шеремета вели одні й ті ж слідчі..

Сам активіст зазначив, що поліція взяла дозвіл, аби відстежувати його переміщення за мобільним телефоном. Також це стосується й інших громадських активістів.
Водночас Стерненко запевнив, що до справи Шеремета не має жодного стосунку, оскільки у день вбивства журналіста перебував не у Києві.
 
 
"Цілком можливо, що вони хотіли цю справу повісити на когось іншого, а не на Юлію Кузьменко, Яну Дугарь і Андрія Антоненка. Річ у тім, що МВС України Аваков використовує з власною політичною метою та задля боротьби з суспільством і активістами. Натомість своєю роотою вони не займаються", - підкреслив колишній очільник «Правого сектора» в коментарі 24 каналу.

 
 
Як повідомляла УМ, 20 липня 2016 року, близько 7:45 ранку стався вибух в автомобілі на перехресті вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка в Києві. У результаті вибуху загинув відомий журналіст Павло Шеремет.

 

У травні цього року досудове розслідування у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета завершили.

 

Захист ветерана АТО Андрія Антоненка, якого підозрюють у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, опублікував докази для спростування обвинувачення підозрюваного.