Київський нейрохірург Юрій Ямінський загинув в Карпатах

11:55, 14.08.2020
Київський нейрохірург Юрій Ямінський загинув в Карпатах

Юрій Ямінський був доктором медичних наук.

Під час проходження туристичного маршруту горою Стримба біля Колочави, що у Закарпатській області, загинув чоловік. У 55-річного киянина стався серцевий напад. Журналістам стало відомо, що загиблий турист – відомий нейрохірург Юрій Ямінський.

 

До рятувальників надійшло повідомлення від туристичної групи про те, що чоловікові стало погано 12 серпня, повідомляє пресслужба ДСНС Закарпаття.

 

Виявилось, що у 55-річного киянина стався серцевий напад під час проходження маршрутом на гору Стримба, що біля села Колочава Міжгірського району.

 

"О 19:00 рятувальники та медичні працівники прибули до місця події, де виявили тіло туриста без ознак життя",- йдеться у повідомленні.

 

Рятувальники доставили тіло загиблого до Колочави та передали правоохоронцям. 

 

За даними рятувальників, маршрут, яким підіймався загиблий, нескладний: він розрахований на один день та є популярним у туристів у Колочаві. Можливо, причиною погіршення самопочуття чоловіка стала спека.


Укрінформ з посиланням на власні джерела повідомляє, що загиблий чоловік – це відомий київський нейрохірург Юрій Ямінський.

 

Ямінський Юрій Ярославович – лікар вищої категорії, доктор медичних наук з 27-річним стажем. Працював в Інституті нейрохірургії імені академіка А. П. Ромоданова. Закінчив Івано-Франківський національний медичний університет, а потім аспірантуру в Інституті нейрохірургії ім. Акад. Ромоданова, у 2003 році отримав звання доктора медичних наук.

 

Поради для людей, що збираються у гори: не плануйте подорож наодинці, бо небезпечно. Іноді шанс вижити одному в горах складає 50 на 50. Краще зібрати групу людей, яку очолить досвідчений турист.

 

Навіть за найкращого прогнозу погоди візьміть із собою вітрозахисний костюм (він займає дуже мало місця), теплі речі та поліетиленову накидку від дощу. Кожен дорослий повинен мати сірники в захищеній від вологи упаковці. Не забудьте також про аптечку, де обов’язково має бути еластичний бинт.

 

Одягніть зручний спортивний одяг, взуйте спеціальні гірські черевики або хороші кросівки.
Перед виходом на маршрут ознайомтеся з прогнозом погоди на наступні кілька днів та зареєструйтеся в найближчому гірському пошуково-рятувальному відділенні.

 

При сильному дощі чи граді, зупиніться й перечекайте негоду, але не робіть цього під одиноко стоячим деревом, на узліссі або на березі водойми.
Не влаштовуйтесь на нічліг високо в горах, звідки в екстреному випадку важко спуститися вниз.

 

У горах ходіть туристичними стежками, не шукайте в нетрях зустрічі з дикими звірами. Не залазьте без страховки на скелі та кам’яні брили.