Напад на Анастасію Лугову: працівників поїзда «Київ – Маріуполь» звільнять за недбалість

13:10, 04.08.2020
Напад на Анастасію Лугову: працівників поїзда «Київ – Маріуполь» звільнять за недбалість

Анастасія Лугова у лікарні після жорстокого нападу. (Фото з ФБ-сторінки Анастасії Лугової)

Укрзалізниця провела оперативне службове розслідування обставин жахливого інциденту, який трапився у  поїзді №9/10 Київ — Маріуполь на минулому тижні: тоді рецидивіст Віталій Рудзько жорстоко побив і намагався згвалтувати пасажирку Анастасію Лугову на очах її маленького сина в купе.

 

Відтак, з посад буде звільнено з посад низку працівників потяга, які не надали допомогу жінці, яка волала про порятунок, а також тих, через чию недбалість нападник без квитка потрапив до вагона.

 

Як повідомляє «Україна молода», про результати службового розслідування офіційно інформує Укрзалізниця у вівторок.

 

«Працівників, через недбалість яких сторонній чоловік проник до поїзда №9/10 Київ — Маріуполь та побив пасажирку, буде звільнено із займаних посад. Зазначені співробітники проявили недостатній професійний рівень і допустили низку порушень», - йдеться у повідомленні компанії.

 

Зокрема, з посад буде звільнено провідника вагона, у якому стався інцидент, начальника поїзда, інструктора поїзних бригад, старшого майстра вагонного депо резерву провідників та заступника начальника Маріупольського вагонного депо.

 

Крім того, проведено додатковий інструктаж усіх провідників щодо недопущення такої ситуації в майбутньому та встановлено жорсткий контроль за дотриманням їх посадових обов'язків.

 

Адже, згідно з даними розслідування, встановлено, що на станції П’ятихатки-Стикові, скориставшись відсутністю провідника на робочому місці, «заяць» самовільно увійшов до вагона №3 і зайняв вільне місце.

 

«Близько 03:30 до провідника вагона №4 звернулася пасажирка з ознаками побиття й попросила про допомогу. На жаль, провідники не надали належної допомоги, яка передбачена в таких випадках», - зазначають в Укрзалізниці.

 

Відтак, у компанії вкотре наголошують на нагальній необхідності поновлення супроводу поїздів далекого сполучення під час руху співробітниками Національної поліції для повної безпеки пасажирів.

 

Водночас, Анастасія Лугова, яка наразі перебуває у лікарні, розповідає про постійні головні болі, а також болі в області носа і вух (нападник зірвав сережки, а потім зламав вухо, коли бив). Говорити вона також не може – болить зламана щелепа.

 

Пані Лугова побоюється, щоб нападника не визнали психічно хворим.

 

«Я вас запевняю, він усвідомлено все робив! Він продумав кожну деталь! То не псих, то маніяк, якому я сподіваюсь так легко це не минеться! Він усвідомлено переніс речі зі свого купе до нашого, коли я з сином переховувались у провідниці. Він рився в моїх речах, забрав гроші, мій паспорт і почав говорити начальнику поїзду і провідникам, що знає мене. Він вивчив усі мої дані і впевнено розповідав хто я, як звати, якого року народження, де прописана, і в це повірили усі! Мені казали, щоб я пішла і поговорила з ним! Уявіть!, - написала постраждала у соцмережах. – Психічно хвора людина не буде того робити! Психічно хвора людина не буде прораховувати декілька кроків наперед!».

 

Як повідомляла «УМ», в ніч на 31 липня на Анастасію Лугову у поїзді напав невідомий, одягнений лише в труси. За даними МВС, нападником виявився раніше тричі судимий Віталій Рудзько 1975 року народження.

 

Солом'янський райсуд Києва арештував рецидивіста на 2 місяці без права внесення застави.