Волиняни прогнали паломників Московського патріархату із сіл

16:59, 03.08.2020
Волиняни прогнали паломників Московського патріархату із сіл

Селяни просили вірян одягнути маски, проте їх ніхто не слухав.

Мешканці волинського села Козлів Локачинського району не дозволили в їхньому селі таборуватися учасникам хресної ходи – вірянам московської церкви. Також вірян не пустили до на територію сусідні села.

 

Як інформує УМ, про це повідомляють Волинські новини.

 

Офіційною причиною стало порушення карантинних норм, хоча селяни не приховують, що не довіряють російській церкві, яка не зрозуміло що робить в Україні. Навіть на вітання «Слава Україні» учасники ходи не відповідали нічого. Можливо їм варто було зробити хресну ходу на Москву в один бік?

 

Учасники хресної ходи, які 29 липня вирушили з Ковеля до Почаєва, пообіді дійшли до села Козлів, де планували зупинитися на ночівлю.


За словами очевидців, до села прибуло близко 200 вірян московської церкви. Ніхто із учасників ходи не мав маски, не було також дотримання соціальної дистанції.

 

Така анархія у поведінці прибульців обурила місцевих селян. Люди масово вийшли на протест.


“Учасники ходи хотіли ночувати на спортивному полі біля школи, ми їх просили одягнути маски, ніхто нас не слухав. А коли віталися з ними, то казали «Слава Богу», а вони відповідали «Навіки слава»!» А потім ми кажемо їм «Слава Україні», у відповідь тиша….То як це називається?! Нас людей біля 30, ми не дозволили цьому «беспрідєлу» творитися в нашій громаді й попросили їх не зупинятися тут. Тож вони пішли далі, в Горохівський район. Як нам стало згодом відомо, то дорогою інші громади теж відмовлялися їх приймати. Тому зупинилися в лісосмузі», – розповіли місцеві жителі Ігор та Богдан.

 

Як повідомляла УМ, п’ятий президент Петро Порошенко вважає, що в Офісі президента Володимира Зеленського на ключових посадах працюють люди, які лобіюють інтереси російської церкви в Україні

 

На минулому тижні правславні українці святкували 1032-у річницю Хрещення Руси-України.