Командир батальйону «Аратта» Андрій Гергерт «Червень» помер від важкої хвороби

18:59, 01.08.2020
Командир батальйону «Аратта» Андрій Гергерт «Червень» помер від важкої хвороби

Заступник командира Української добровольчої армії (УДА), командир батальйону «Аратта» Андрій Гергерт з позивним «Червень». (Фото з ФБ-сторінки Андрія Гергерта)

Заступник командира Української добровольчої армії (УДА), командир батальйону «Аратта» Андрій Гергерт з позивним «Червень» помер від важкої хвороби у віці 42 роки в суботу, 1 серпня.

 

Останні місяці комбат «Червень» боровся із онкологічним захворюванням, побратими повідомляли у соцмережах, що у відомого добровольця рак шлунку і збирали кошти на його лікування. Втім, побороти хворобу йому не вдалося…

 

Як повідомляє «Україна молода», про смерть Андрія Гергерта інформують у соцмережах добровольці і волонтери.

 

«Дорогі побратими, друзі, патріоти України, з сумом повідомляємо, що зупинилось серце нашого Комбата Друга Червня Андрія Гергерта. Українська земля втратила великого сина, відважного воїна, відданого батька та люблячого чоловіка. Небесний батальйон доповнив ще один Герой України, який віддано захищав незалежність Батьківщини», - повідомили на сторінці 8-го батальйону УДА «Аратта» у Facebook.

 

У батальйоні просять молитвою згадати комбата, який тривалий час боровся з важкою хворобою.

 

Про всі похоронні заходи обіцяють повідомити згодом.

 

У свою чергу командир батальйону «Госпітальєри» УДА, народний депутат від фракції «Європейська солідарність» Яна Зінкевич написала:

 

«Сьогодні після важкої хвороби відійшов у вічність справжній боєць та командир друг Червень, Андрій Гергерт. Величезна втрата для кожного, хто його знав. Я дякую усім хто допомагав йому в лікуванні та поверненні додому».

 

За її словами, у Андрія залишились дружина і четверо діток. Тому вона закликає усіх небайдужих допомогти родині.

 

 

Реквізити для допомоги родині Червня:

5168745014647801 (гривні) – картка дружини Андрія – Надія Слюзар

4731219121649028 (долари) – HERHERT OLEKSANDR (брат)

5168742725541191 (євро) HERHERT OLEKSANDR (брат)

 

Для лікування Гергерта збирали кошти і навіть змогли перевезти до клініки у Відні на початку року. Але австрійські медики констатували, що хірургічне видалення пухлини не допоможе. Потрібна тільки жорстка хіміотерапія і препарати для підтримки імунітету.

 

Уродженець Львівщини «Червень» з 2001 року займався бізнесом у Криму, а під час Революції Гідності переїхав до Києва, де познайомився з Дмитром Ярошем і приєднався до “Правого сектору”.

 

У бойових діях на Донбасі брав участь з 2014 року. Вже за два роки, у 2016 році доброволець Андрій Гергерт «Червень» був нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня «за особисту мужність, самовідданість і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України».

 

Про полеглих захисників України у минулому місяці читайте у матеріалі «України молодої»: Загиблі герої липня: пам’ятаймо про їхній подвиг.