Мілітарний код: Міноборони змінило форму та знаки розрізнення

14:55, 31.07.2020
Мілітарний код: Міноборони змінило форму та знаки розрізнення

Міністерство оборони опублікувало правила носіння військової форми та знаків розрізнення Збройних сил України, які почали діяти нещодавно.

 

Новими правилами впроваджено нові знаки розрізнення військових звань до парадної та парадно-вихідної форми одягу. Зазнали змін і самі знаки розрізнення вищого офіцерського та сержантського і старшинського складу.

 

Як інформує УМ, про це повідомила прес-служба Міністерства оборони в п’ятницю, 31 липня.

 

Тепер знаки розрізнення військових звань на польовій формі одягу, як і написи на нагрудних знаках, повинні бути виконані чорною ниткою.

 

Крім того, нові правила впорядкували розміщення нарукавних знаків. Як на парадній (парадно-вихідній), так і на польовій формі одягу нарукавні знаки, що вказують на приналежність до виду чи роду військ, розміщуються на правому рукаві. Нарукавний знак військової частини – на лівому. Знак «Державний Прапор України» також розміщується на обох рукавах.

 

Зазнали змін і емблеми на комір парадної та повсякденної форми одягу. Нові емблеми отримали офіцери вищого офіцерського складу, десантно-штурмові війська, війська зв’язку, спеціалісти автоматизованих систем управління, захисту інформації та кібербезпеки, медична та ветеринарна служба, частини радіоелектронної боротьби та радіоелектронної розвідки, підрозділи морської піхоти, армійської авіації, військової служби правопорядку, військово-топографічної служби та Державної спеціальної служби транспорту.

 

На парадній формі з'являться золоті погони, не завадили цьому ані критика у фаховому середовищі, а не їх схожість з історичними погонами німецьких чиновників, та через наявність «просвітів», із російсько-радянськими.

Міноборони змінило форму і знаки розрізнення військових

 

Затверджено нові беретні знаки радіотехнічних військ та військ зв’язку, морської піхоти та Державної спеціальної служби транспорту, повідомляють у Міноборони. 

 

Нові нарукавні знаки визначено для Апарату Головнокомандувача Збройних сил України, військової служби правопорядку, медичної служби, Державної спеціальної служби транспорту, морської авіації і морської піхоти.

 

 

Правилами, до яких внесено зміни, передбачається носіння нових елементів однострою, а саме демісезонної куртки, жіночого кашкета та спортивної форми. Впорядковується форма одягу військовослужбовців-жінок Військово-Морських Сил. Врегульовано порядок носіння сорочки-поло.

 

Пілотки залишено лише для авіаційних частин, а кант на них приведено єдиного білого кольору.

 

Роті почесної варти замість чорних «берців» повернули чоботи радянського зразка.

 

Для військовослужбовців-жінок замість кашкетів ввели капелюхи.

 

Міноборони змінило форму і знаки розрізнення військових

 

Морська піхота втратила свій унікальний знак роду військ і отримала нарукавник єдиного для Військово-Морських Сил зразку.