Прах військового медика Іліна розвіяли над Дніпром в Україні та Білорусі

10:55, 28.07.2020
Прах військового медика Іліна розвіяли над Дніпром в Україні та Білорусі

Микола просив, якщо загине, кремувати його та розвіяти прах в Україні, у Білорусі та в Естонії.

Прах загиблого на Донбасі військового медика, уродженця Білорусі і громадянина Естонії Миколи Іліна розвіяли в Білорусі.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє Радіо Свобода.

 

22 липня в київському соборі Святого Олександра відбулася меса пам'яті Миколи Іліна, який був згодом кремований. Напередодні панахида за загиблим відбулася в Білорусі, в Могильовському соборі.

 

Згідно з останнім бажанням Іліна, його прах мав бути розвіяний по трьом країнам: Україні, Білорусі та Естонії. 24 липня родичі Миколи виконали його волю на Дніпрі в Україні.

Прах загиблого на Донбасі військового медика Іліна розвіяли над Дніпром в Україні та Білорусі 01

 

26 липня над Дніпром у Могильові, де Ілін народився і жив з матір'ю до 2006 року, його воля також була виконана. На прощанні були присутні родичі та близькі соратники по опозиції.

 

"Я так пишалася, коли в мене народився хлопчик, молилася за всіх дітей, яких чекають мами. І мій Микола пішов від мене. Я не можу повірити, що його в мене більше немає", - сказала після молитви мати Ірина Михайлівна.

Прах загиблого на Донбасі військового медика Іліна розвіяли над Дніпром в Україні та Білорусі 02

 

Микола Ілін - уродженець Білорусі, громадянин Естонії. З 2018 року захищав Україну на Донбасі.

 

Ілін загинув під Зайцевим 13 липня за спробу забрати тіло загиблого бійця. Тіло Іліна було передано українській стороні 17 липня.

 

Прах загиблого на Донбасі військового медика Іліна розвіяли над Дніпром в Україні та Білорусі 03

 

Ілін брав участь в опозиційних молодіжних організаціях "Молодий фронт", "Зубар". Після мітингу 2006 року він виїхав до України в надії отримати громадянство, але не зміг цього зробити. З України за допомогою українських добровольців переїхали в Естонію. Там він вивчав медицину. Він повернувся в Україну, щоб допомогти українцям у боротьбі за територіальну цілісність країни.

 

Детальніше про Миколу Іліна читайте в статті УМ: "У нього була особлива любов до України: друг про медика Миколу Іліна"