Малюська «заробив» 300 тисяч грн на оренді платних камер у СІЗО

11:44, 25.07.2020
Малюська «заробив» 300 тисяч грн на оренді платних камер у СІЗО

Міністр юстиції Малюська саме так презентував «подарункові сертифікати» в СІЗО. (Фото з ФБ-стоірнки Дениса Малюськи)

Міністерство юстиції на чолі з Денисом Малюською підраховує перші прибутки від оренди платних комфортних камер у слідчих ізоляторах України.

 

Зокрема, бажаючі «сидіти» в цивілізованих умовах арештанти вже перерахували відомству понад 300 тисяч гривень.

 

Як повідомляє «Україна молода», про перші результати експерименту інформує Міністерство юстиції у суботу.

 

«Кошти за користування камерами з поліпшеними умовами продовжують надходити. Станом на 22 липня вже отримано більш як 318 тисяч гривень. Тому експеримент працює», - йдеться в повідомленні.

 

На виручені кошти проводиться ремонт звичайних камер СІЗО. Зокрема, нещодавно була відремонтована камера в ізоляторі в Києві.

 

За рахунок цих грошей ремонтують звичайні камери слідчих ізоляторів. Зокрема, цього разу була відремонтована камера на 12 осіб в Київському слідчому ізоляторі.

 

Вартість розміщення у Києві залежить від терміну, за який здійснюється оплата: 2 тис. грн за добу, 8 тис. грн за тиждень та 12 тис. грн за місяць.

 

Нагадаємо, Мін'юст запустив відкриття люкс-апартаментів у деяких СІЗО. Виручені гроші від ув’язнених за послугу користування VIP-камерами направляють на ремонт безкоштовних камер.

 

Нещодавно міністр Малюська навіть презентував «подарункові сертифікати» в СІЗО. Мовляв, такий сертифікат можна подарувати арештованому на день народження або з іншого святкового приводу.

 

«Цей день настав! Вас запросили на день народження чиновника або політика? Може навпаки, забули запросити? Все ще роздумуєте над подарунком? Ми знаємо вихід!, - написав міністр юстиції Денис Малюська у Facebook/ - Мін’юст пропонує нову послугу – ми пропонуємо ПОДАРУНКОВІ СЕРТИФІКАТИ на користування послугами платних камер у українських слідчих ізоляторах!».

 

Урядовець пропонує: «Подаруйте знайомому подарунковий сертифікат, і, якщо його візьмуть під варту, він зможе потрапити у камеру з поліпшеними умовами утримання!».

 

І запевняє, що для зручності клієнта придбати сертифікат можна прямо з комп’ютера або смартфону.

 

«Я не певен чи десь у інших країнах є платні камери у слідчих ізоляторах, а от подарункові сертифікати – точно наш ексклюзив! Пам’ятайте, сертифікат діє лише протягом 6 місяців після придбання. Якщо протягом вказаного строку обдаровуваний не буде взятий під варту та не потрапить у СІЗО, кошти зараховуються у якості благодійної допомоги відповідному слідчому ізолятору», - рекламує платні камери пан Малюська.

 

Платні камери вже працюють у Києві, Львові, Чернігові, Запоріжжі, Дніпрі, Харкові, Полтаві, Сумах, Старобільську, Житомирі, Хмельницькому, Чернівцях, Вінниці, Рівному, Луцьку, Чорткові, Івано-Франківську, Ужгороді та смт Кам‘яне.