Ветеран Олександр Погребинський звільнений на поруки Порошенка і нардепів «ЄС», фото

20:50, 23.07.2020
Ветеран Олександр Погребинський звільнений на поруки Порошенка і нардепів «ЄС», фото

Петро Порошенко прийшов підтримати ветерана і волонтера Олександра Погребинського. (Фото з ФБ-сторінок Петра Порошенка і Ірини Геращенко)

Волонтер, громадський активіст і ветеран АТО Олександр Погребинський, який воював з окупантами в лавах 95-ї окремої десантно-штурмової бригади, звільнений у суді на поруки народних депутатів від фракції «Європейська солідарність» у четвер.

 

Погребинському закидають напад на нардепа від ОПЗЖ Олега Волошина, коли того було облито зеленкою. Тоді як той був лише свідком інциденту і зробив Волошину зауваження, коли той вдарив кулаком в обличчя одного із затриманих поліцією.

 

Після чого і сам Погребинський опинився в поліцейському ІТТ.

 

Як повідомляє «Україна молода», Печерський районний суд міста Києва обрав Олександрові Погребинському запобіжний захід у вигляді особистої поруки народних депутатів від «ЄС».

 

Втім, Як повідомила нардеп Ірина Геращенко, до 21 вересня активісту обмежено виїзд з міста Київ.

 

Клопотання про взяття на поруки написали прямо у суді депутати Петро Порошенко, Михайло Забродський, Мустафа Джемілєв, Ростислав Павленко, Ніна Южаніна, Ірина Геращенко та інші.

 

 

Під судом зібралася чимала група підтримки, більшість із людей були ветеранами АТО, волонтерами, активістами а також прихильниками партії Порошенка.

 

На виході Погребинський подякував людям за підтримку, бо «ми разом у тяжкі часи виборюємо і захищаємо незалежність України, яку чинна влада і різні “опезежешники” намагаються звести на ніт».

 

«Вони зараз мають чітко чути сигнал – цього не буде, поки є активні громадяни і Збройні сили України. Ми кожну хвилину готові стати на захист своєї держави, її суверенітету. Є ганебні політики, як Олег Волошин, що вважають, наче “ніякого суверенітету немає”. Кожен з вас, хто був на фронті, кожен, хто допомагав військовим знає, що суверенітет є, завдяки ЗСУ, завдяки тій політиці, яка проводилася останні шість років. Ми витримали натиск російської навали, ми вистояли і вберегли демократію, суверенітет і незалежність. А ті посіпаки, які затримали мене та другого хлопця, ще відповідатимуть за свою незаконну діяльність», – сказав звільнений ветеран.

 

 

До речі, Порошенко прийшов до Печерського суду, одягнений у футболку із надписом "той, хто загріб Погребинського, відгребе".

 

«Це ще не перемога. Перемога буде тоді, коли за ґратами опиняться справжні зрадники, які поставили під сумнів наш державний суверенітет, існування нашої держави, за яку патріоти України сотні років проливали свою кров. Вони є реальною п‘ятою колоною країни агресора, проти якої борються такі ветерани і патріоти, як Сашко», - наголосив Петро Порошенко.

 

Він також подякував українським воїнам, ветеранам і добровольцям: «Ми будемо боротися за те, щоб держава віддавала належну шану і повагу нашим воїнам, а не кидала їх без артилерійської підтримки в сірій зоні, залишаючи їх вмирати під вогнем агресора. Дякую усім політичним силам, які прийшли вимагати захисту волонтерам, добровольцям і ветеранам».

 

На думку Порошенка, судити мають зрадника суверенітету УкраїниВолошина, анепатріотаОлександраПогребинського

 

Депутатка Ірина Геращенко наголосила у соцмережах: «Депутат Волошин, який з трибуни ВР заявив про «відсутність суверенітету» і б‘є в обличчя людину, яку тримають поліцейські, не несе жодної відповідальності. Сашко, який, як видно на чисельних відео, не кидав зеленку і лише захищав іншу людину від агресії депутата, зараз в суді і йому погрожують арештом. Погребинського затримали тільки тому, що він в час «зеленки» був біля ВР, намагався зупинити хуліганські дії депутата, не тікав, і належить до нашої політичної команди».

 

Як повідомляла «УМ», фракція «ЄС», разом з депутатами інших фракцій, звернулися до СБУ щодо злочину депутата ВР, який заперечує суверенітет України.

 

Волошина облили зеленкою, коли він прямував на позачергову сесію, під будівлею Верховної Ради 21 липня.