Звільнення Слов’янська і Краматорська українці пам’ятатимуть сотні років, фото

16:09, 05.07.2020
Звільнення Слов’янська і Краматорська українці пам’ятатимуть сотні років, фото

На горі Карачун відбулися урочистості з нагоди шостої річниці визволення Слов'янська, Краматорська, Дружківки та Костянтинівки. (Фото Кабміну і штабу ООС)

Україна ще сотні років буде згадувати визволення Краматорська, Слов'янська та інших міст Донеччини, а також українських військових, що віддали за незалежність свої життя на горі Карачун.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час урочистостей з нагоди шостої річниці визволення Слов'янська, Краматорська, Дружківки та Костянтинівки, які відбулися на горі Карачун в неділю.

 

"Ці люди дали нам змогу в мирний день спокійно почувати себе. Сьогодні тут присутні діти, які народилися в день визволення. Ми вітаємо їх з днем народження, і насправді, це дуже символічно і приємно мати такі можливості", - зазначив пан Шмигаль.

 

 

Глава уряду також подякував європейським партнерам України, підкресливши, як багато вони роблять для того, щоб наша держава була успішною, незалежною та розвивалася, інформує "Урядовий портал".

 

Окремо Шмигаль наголосив, що єдність України забезпечується не лише силою військових, а й розвитком регіонів. Зокрема, величезні ресурси сконцентровано на реалізацію ініційованого президентом національного проєкту "Велике будівництво".

 

За його словами, лише в Донецькій області до кінця року буде побудовано 5 шкіл, 5 дитсадків, 5 спортивних об’єктів, 200 км доріг, а також буде оновлено 11 приймальних відділень опорних лікарень.

 

 

В урочистостях біля Меморіального комплексу загиблим учасникам АТО на горі Карачун також узяли участь віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, міністр у справах ветеранів Сергій Бессараб, учасники іноземної делегації на чолі з послами Польщі, Латвії, Естонії та Словаччини в Україні, голова Донецької обласної державної адміністрації Павло Кириленко, командувач операції Об'єднаних сил Володимир Кравченко та інші.

 

Командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко вручив нагороди десантникам з нагоди 6-ї річниці звільнення міст Слов’янськ та Краматорськ Донецької області та самовідданість і стійкість, проявлені під час виконання спецзавдань на території Донбасу,

 

 

Десантників, зокрема, нагородили відзнаками Міністерства оборони України – нагрудним знакам «За військову доблесть» та «Знак пошани», а також медаллю «За зразкову службу».

 

 

Як повідомляла «УМ», в Україні відзначають шість років з дня визволення українською армією від російської окупації Слов’янська і Краматорська на Донеччині.