ЗСУ готують до наступальних дій в умовах міста – Хомчак

17:03, 02.07.2020
ЗСУ готують до наступальних дій в умовах міста – Хомчак

Українські військові готуються до наступальних дій в умовах міста. (Фото Генштабу ЗСУ)

Генштаб ЗСУ приділяє багато уваги підготовці українських військових до наступальних дій в урбанізованій, міській місцевості.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомив головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак в інтерв’ю АрміяІnform  в четвер.

 

«Нині ми значно більше уваги і часу приділяємо підготовці військ до наступальних дій в урбанізованій місцевості. За 6 років ми навчилися добре оборонятися. А військо має бути навченим і наступати вдень і вночі, за будь-яких погодних умов. Таке завдання я поставив ще рік тому. Адже армія має бути всебічно підготовленою до різного розвитку подій», - наголосив головнокомандувач ЗСУ.

 

 

На запитання журналістів, чи означає це, що визволення окупованої частини Донбасу можливе не лише дипломатичним шляхом, генерал-полковник Хомчак переадресував його керівництву держав і політикам.

 

І зазначив, що відповідає за боєздатність війська, за його розвиток  та готовність адекватно реагувати на виклики сьогодення.

 

«Від себе скажу, нині докладаються величезні зусилля з боку президента, українського дипломатичного корпусу, наших переговорників задля пошуку таких аргументів, створення такої конфігурації ситуації, щоб Російська Федерація забралася з Донбасу. Продовжує тиснути на Кремль і прогресивний світ. І ця підтримка наших закордонних партнерів надважлива. При цьому варто пам’ятати, що сильне військо – це завжди серйозний аргумент під час переговорів», - зауважив Руслан Хомчак.

 

Генерал-полковник також згадав про американські протитанкові комплекси «Джавелін» і безпілотники «Байрактар» з бойовим ураженням цілі та готовність ЗСУ їх застосовувати.

 

«Нині на базі однієї з бригад, яка завершує підготовку на полігоні до виконання завдань у складі ООС, активно відпрацьовується тактика застосування «Джавелінів». Напрацьовуються навички роботи розрахунків цих ПТРК. Я особисто хочу переконатися в тому, що наші воїни можуть ефективно застосовувати ці протитанкові комплекси. Наразі у нас в наявності вже значно більша кількість американських ПТРК. До речі, як і кількість підготовлених розрахунків. Скільки їх? Таємниця. Скажу лише, що в подальшому кожну з бригад, яка заходитиме в район ООС, підсилюватимуть «Джавелінами». Крім того, під час підготовки цієї бригади до чергової ротації відпрацюємо й застосування безпілотників «Байрактар» з бойовим ураженням цілі», - повідомив головнокомандувач ЗСУ.

 

Пан Хомчак також заявив, що «для перемоги замало лише гучних заяв про готовність йти вперед». За його словами, безвідповідальні заяви часто лише шкодять і війську, і суспільству.

 

 

«До будь-яких завдань військо треба готувати. Професійно, по-сучасному, до сьомого поту… Для цього потрібен час, ресурси. Нині військо реально продовжує свій розвиток, технічно зміцнюється, навчається за сучасними програмами та набутим передовим досвідом. Ми не зупиняємось. Триває підготовка наших підрозділів за стандартами НАТО, Збройні Сили набувають сумісності з підрозділами країн-партнерів. Але, я, як головнокомандувач ЗСУ, об’єктивно оцінюючи результати цієї роботи, хотів би більшого прогресу. Як і в реформуванні війська в цілому. Нам потрібен швидший темп реформ», - підсумував генерал-полковник.

 

Як повідомляла "УМ", ЗСУ знищили бойову точку ворога на Донбасі, завдяки даним ватажка бойовиків, зрадника Ходаковського.

 

Про полеглих захисників України у минулому місяці читайте у матеріалі «України молодої»: Загиблі герої червня: пам’ятаймо про їхній подвиг.