Вибух на Позняках: потерпілі не можуть потрапити у квартири від Зеленського

10:42, 30.06.2020
Вибух на Позняках: потерпілі не можуть потрапити у квартири від Зеленського

Фактично люди отримали ключі, але скористатися ними не можуть

Потерпілі від вибуху на Позняках не можуть потрапити у квартири, які видав президент Володимир Зеленський. Люди кажуть, що документів на помешкання вони не мають - їм видали сертифікати.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє 5 Канал.

 

"Гаряча тема обговорення - те, що президент Володимир Зеленський роздав 12 квартир. Кажуть, що отримали лише сертифікати. Є проблема з тим, як потрапити до них", - йдеться у повідомленні.

 

Так, за словами однієї мешканки, квартири видали у ЖК "Кришталеві фонтани" на вулиці Метрологічна 42. Усього є чотири черги комплексу, четверту ще добудовують.

 

За інформацією каналу, Зеленський вручав нібито ключі 12 родинам – тим, хто втратив родичів, живе в інтернаті і не має іншого альтернативного житла і має малолітніх дітей.

 

"Фактично люди отримали ключі, але скористатися ними не можуть. Їх не пускають навіть подивитися квартиру, бо там все ще триває будівництво. А в квартирах голі бетонні стіни", - сказано у матеріалі.

 

Зазначається, що зовні будинки обнесені огорожею. Зі слів постраждалих, документів на квартири поки не мають. Їм видали сертифікати. На них є лише фото підпису директора забудовника, а ще стоїть технічний будівельний номер. Насправді ж він не відповідає номеру будинку.

 

Родина однієї з мешканок навіть не знала, на якому поверсі квартира. У відділі продажу їм сказали, що у них двокімнатна квартира, а в сертифікаті йдеться про трикімнатну.

 

Як повідомляла УМ, вибух на 6-му поверсі 9-поверхового житлового будинку на вулиці Соломії Крушельницької, 1/5 в Дарницькому районі міста Києва стався у неділю, 21 червня 2020 року, о 10:00.

 

45 мешканців будинку на вулиці Соломії Крушельницької, 1/5 в Дарницькому районі Києва, де стався вибух, тимчасово переселили до одного з інтернатів столиці.

 

Основною версією вибуху в будинку на Позняках у столиці поліція називає вибух газової суміші.

 

Станом на ранок 23 червня рятувальники виявили тіла 5 загиблих унаслідок вибуху людей.

 

12 постраждалим родинам вручили ключі від нового житла.


Основною версією щодо причин вибуху в житловій багатоповерхівці на Позняках у Києві слідство вважає порушення технології повірки лічильників співробітниками компанії "Київміськгаз".