На Черкащині батько врятував потопаючого сина ціною власного життя

16:58, 25.06.2020
На Черкащині батько врятував потопаючого сина ціною власного життя

Хлопчика зі станом після асфіксії та ситуаційною реакцією медики доправили до лікарні.

У черкаському Дніпрі, за 30 метрів від берега в акваторії пляжу "Живчик", 34-річний чоловік рятував 7-річного сина і втопився.


Як повідомила «УМ» Ірина Назарок, прессекретар Черкаського обласного центру екстреної медичної допомоги, виявилось, що 34-річний чоловік з 7-річним сином катались на катамарані.

 

Батько зістрибнув у воду і поштовхом води від стрибка дитину теж скинуло в Дніпро. Чоловік зорієнтувався і швидко поплив до хлопчика. Він тримав дитину на воді, поки з берега не побачили небайдужі та не кинулись йому на допомогу. Дитину забрали та доправили до берега. В цей час батько зник під водою.


Хлопчика зі станом після асфіксії та ситуаційною реакцією медики доправили до Черкаської міської дитячої лікарні.


Чоловіка знайшли водолази міської комунальної аварійно-рятувальної служби, але врятувати його не вдалося.

«Чому прогулянка обернулася трагедією. Бо не була забезпечена в повній мірі безпека. Я живу неподалік «Живчика», щодня бачу відпочивальників і те, як вони виходять на воду на плавучих засобах. Тож хочу запитати відповідальних  осіб –де рятувальні пости, де рятувальні жилети, де обгороджена та розмежована територія пляжу?», – обурююється Зоя Вовк, прессекретар патрульної поліції в Черкаській області, яка разом з колегами постійно виїжджає на подібні НП.


Ці страшна трагедія у Дніпрі підняла у соцмережах хвилю емоцій у черкащан.


«У минулому році біля входу на цей черкаський пляж висіли таблички "Купатися заборонено!". Людей це не зупиняло. Цього року табличок немає. Але у пляжу і зараз не все ок з документами. Рятувального поста тут немає. Зате є ресторан, жива музика, спортмайданчики, і сервіси, які урізноманітнюють відпочинок на воді. Наприклад, прокат катамаранів. Можна поплавати по затоці, помилуватися красотами Дніпра і островів», – пише у ФБ черкащанка Тетяна Єщенко.


І запитує, чи контролює це взагалі хто-небудь, які гарантії безпеки, і чи ставлять ці питання самі люди, які сідають в ці катамарани?


«Пам'ятаю як на бюджетному курорті на Чорному морі нас в буквальному сенсі впихнули в жорсткі і жахливо незручні рятувальні жилети. Ще пам'ятаю дівчинку з нашого пансіонату, яку на швидкості викинуло з "банана" в море,  але це виявилося просто веселою пригодою - тому що ця дівчинка, як і всі ми, теж була в цьому жахливо незручному жилеті», – пригадує Тетяна Єщенко.


І додає, все це нагадує наш коронавірусний карантин.


«Природі абсолютно начхати на нас і наші життя. Купання в будь-якій відкритій водоймі - небезпечне. А якщо цього не розуміти і ніяк не готуватися - небезпечне стократно. Ріка Дніпро чудова, але їй байдуже - хто ти, скільки тобі років, і скільки людей тебе любить. Якщо захлинешся, ти швидше за все потонеш», – констатує пані Тетяна.


Вона каже, українці –прекрасний народ. Але якщо нам начхати на елементарні норми безпеки, ми будемо тонути, заражатися коронавірусом і вмирати.
«І проклинати злісний карантин, оце дурне соціальне дистанціювання і жахливі незручні маски. Без них же краще, авжеж!. Як і без тих твердих незручних жилетів», – підсумовує Тетяна Єщенко.


До речі, вчора ввечері у черкаському місті Сміла у річці Тясмин місцеві рятувальники спасли від утоплення 17-річну дівчину. А загалом на Черкащині з початку року на водних об’єктах зареєстровано 35 пригод, внаслідок яких 20 осіб загинуло та 18 осіб врятовано, зокрема, й 3 дітей.