Ліцеїст із Дніпропетровщини Олександр Гаркуша нагороджений орденом «За мужність»

18:01, 12.06.2020
Ліцеїст із Дніпропетровщини Олександр Гаркуша нагороджений орденом «За мужність»

Ліцеїст зміг заслонити собою дітей від смертоносних металевих уламків боєприпасів

Президент України Володимир Зеленський нагородив ліцеїста Олександра Гаркушу орденом "За мужність" ІІІ ступеня, який врятував життя п’ятьох неповнолітніх дітей.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє "Армія inform".

 

"Ця історія трапилася на Дніпропетровщині влітку 2019 року. 1 липня в селищі Пашена Балка ліцеїст 2-го курсу криворізького ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою Олександр Гаркуша врятував життя п’ятьох неповнолітніх дітей", - пише видання.

 

Зазначається, що ліцеїст побачив, як на дитячому майданчику гралися діти, які підпалили предмет, що був схожий на боєприпас.

 

"16-річний хлопець не розгубився, він швидко зреагував... схопив "знахідку", що палала, та намагався відкинути її якомога далі. Втім, було занадто пізно… В руках юнака вибухівка рвонула", - зазначається у матеріалі.

 

Так, повідомляється, що ліцеїст зміг заслонити собою дітей від смертоносних металевих уламків. Діти залишилися живими, а він сам зазнав важких поранень та травмувань. Юнак понад два тижні перебував у реанімації, переніс декілька операцій, лікувався та проходив реабілітацію.

 

Додається, що попри важкі травми та тривале відновлення свого здоров’я, Олександр Гаркуша успішно закінчив навчання в ліцеї-інтернаті з посиленою військово-фізичною підготовкою.

 

"Днями для Сашка надійшла добра звістка. Президент України Володимир Зеленський нагородив його орденом "За мужність" ІІІ ступеня", - повідомив заступник начальника криворізького ліцею-інтернату з виховної роботи полковник Олександр Супрун.

 

Як повідомляла УМ, президент України Володимир Зеленський посмертно нагородив орденом Богдана Хмельницького II ступеня полковника Юрія Межакова, який загинув 28 травня у зоні ООС.