В Авдіївці підірвали бронеавтомобіль «Спартан»: 10 нацгвардійців травмовано

22:08, 09.06.2020
В Авдіївці підірвали бронеавтомобіль «Спартан»: 10 нацгвардійців травмовано

Підірваний в районі Палацу культури «Авдіївський коксохімічний завод» бронеавтомобіль «Спартан» був останнім в колоні. (Фото Офісу генпрокурора)

Бронеавтомобіль Національної гвардії України «Спартан» підірвався на невстановленому вибуховому пристрої в Авдіївці Донецької області у вівторок.

 

Унаслідок підриву 10 військовослужбовців НГУ зазнали травм.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомляє пресслужба угруповання НГУ ОС.

 

«Сьогодні, 9 червня близько 9:35, під час виконання службово-бойових завдань у районі населеного пункту Авдіївка, що на Донеччині, бронеавтомобіль Національної гвардії України «Спартан» підірвався на невстановленому вибуховому пристрої. Унаслідок підриву 10 військовослужбовців НГУ зазнали травм. Постраждалим надано необхідну медичну допомогу. Стан здоров’я військових задовільний», - йдеться у повідомленні Нацгвардії.

 

У НГУ додають, що обставини події з’ясовуються.

 

 

Водночас, в Офісі генпрокурора зазначають, що розпочато досудове розслідування за фактом травмування 10 військовослужбовців за процесуального керівництва Красноармійської місцевої прокуратури.

 

Бійці отримали мінно-вибухові травми.

 

У прокуратурі додають, що вибух пролунав під час руху військового автотранспорту в районі Палацу культури «Авдіївський коксохімічний завод». Підірваний бронеавтомобіль «Спартан» був останнім в колоні.

 

За вказаним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 258  (терористичний акт) КК України. Досудове розслідування триває.

 

Про полеглих захисників України у минулому місяці читайте у матеріалі «України молодої»: Загиблі герої травня: пам’ятаймо про їхній подвиг.