Сергій Стерненко викликаний до СБУ для вручення підозри

11:00, 08.06.2020
Сергій Стерненко викликаний до СБУ для вручення підозри

Сергій Стерненко закликає підтримати право на самозахист, яке "забирають у всіх нас".

Відомий активіст Сергій Стерненко викликається до СБУ для вручення письмового повідомлення про підозру у вівторок, 9 червня на 10.00 ранку.

 

Як інформує «Україна молода», про це сам Стерненко повідомив у Facebook.

 

Зокрема, активіст опублікував повістку, згідно з якою його викликають як свідка 9 червня о 10 годині ранку до Головного слідчого управління СБУ для вручення письмового повідомлення про підозру.

 

"Слідчому я вже надіслав відповідь, що не можу з‘явитись з об‘єктивних причин: виклик отримано за 2 дні до дати, на яку викликають, а КПК у ст. 135 вказує, що має бути мінімум 3 дні. За такий термін (враховуючи ще, що понеділок вихідний) я не встигну підготуватись до вручення підозри та залучити захисників. Тому якщо їм потрібно, щоб я з‘явився, нехай викликають на іншу дату, щоб я міг належним чином реалізувати своє право на захист", - написав Стерненко.

 

За його словами, підозру підготували за ст. 115 — умисне вбивство.

 

"Прошу вас не підтримувати мене. Підтримуйте право на самозахист, бо сьогодні його забирають у всіх нас. А те, що на фоні цього трешу навіть не шукають замовника замахів на мене, не шукають посередників та виконавців, говорить лише про одне — Зеленський став на бік вбивць, бандитів та тітушок. Замовники вбивств — його союзники. Жертви нападів — його вороги", - додав Сергій Стерненко.

 

Як повідомляла «УМ», 18 травня активіста Стерненка викликали до СБУ для ознайомлення з матеріалами справи.

 

Нагадаємо, у 2018 році на одеського активіста Сергія Стерненка було вчинено три замахи, в ході третього, 24 травня загинув нападник. Поліція розслідує загибель нападника як умисне вбивство. Стерненко стверджує, що захищався використавши ніж.

 

В Україні регулярно проводяться акції на підтримку Стерненка.