Трійця: Епіфаній молився за припинення пошесті згубної

16:21, 07.06.2020
Трійця: Епіфаній молився за припинення пошесті згубної

Предстоятель ПЦУ Епіфаній привітав вірних з днем Святої Трійці. (Фото ПЦУ)

Предстоятель ПЦУ, митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив урочисту Божественну літургію на честь Святої Трійці в неділю вранці.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомляє Православна церква України.

 

"У День Святої Тройці – П’ятидесятницю, 7 червня 2020 року, Блаженнійший митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив урочисту Божественну літургію у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі", - йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що предстоятелю ПЦУ співслужили намісник монастиря архієпископ Вишгородський Агапіт, всечесна братія Золотоверхої обителі та запрошене духовенство.

 

Під час відправи лунала всеукраїнська молитва за припинення пошесті згубної (епідемії коронавірусу). Після літургії, відповідно до традиції, було звершено вечірню з коліновклонними молитвами.

 

До речі, після прочитання Євангелія митрополит Епіфаній виголосив першосвятительське слово проповіді, в якій, зокрема, згадав і про українську мову:

 

«У День П’ятидесятниці Бог ствердив, що всі мови є достойні того, щоби кожен народ своєю рідною мовою навчався Божественного Одкровення та славив Господа».

 

 

Також предстоятель ПЦУ привітав вірних з днем Святої Трійці:

 

«Хочу побажати, щоби благодать, яка подається всім, хто вірує в Господа Ісуса Христа, силою Духа Святого завжди перебувала з вами! Адже дар, який у Сіонський горниці ученики і апостоли прийняли, коли зійшов на них Дух Святий, був переданий не лише їм одним, але через них був навіки поданий усій Церкві, до якої, за вірою нашою і з милості Божої, належимо і ми з вами. Але пам’ятаючи притчу про таланти, маємо не забувати, що дар Божий покладає на кожного з нас відповідальність цінувати та примножувати його, а не марнувати, закопавши в землю чи відкинувши. Тож бажаю всім нам зміцнення у вірі та добрих ділах і просвітлення істиною від Духа Святого, якому з Отцем і Сином слава, честь і поклоніння, на віки віків! Амінь!»

 

Нагадаємо, християни східного обряду 7 червня святкують День Святої Трійці, або П’ятидесятницю.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні Православна церква України закликала вірян не нести на кладовища штучні квіти у Троїцьку поминальну суботу, 6 червня.

 

У четвер, 4 червня, на дзвонах Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря ПЦУ в пам'ять про композитора Мирослава Скорика виконали один із найвідоміших його творів -"Мелодію".