Десантник Євген Добринський зник поблизу Чонгара

19:44, 31.05.2020
Десантник Євген Добринський зник поблизу Чонгара

Обставини зникнення десантника Євгена Добринского лишаються невідомими.

Командування десантно-штурмових військ ЗСУ підтвердило, що саме їхній військовослужбовець з 95-ї десантно-штурмової бригади Євген Добринський зник поблизу Чонгара, що поруч з адміністративною межею з окупованих Кримом.

 

Десантника ймовірно викрали російські спецслужби.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомив журналістам начальник служби зі зв'язків із громадськістю командування десантно-штурмових військ ЗСУ, майор Валентин Шевченко в неділю.

 

Пан Шевченко зазначив, що відстань від місця несення служби Добринського до анексованого Криму складає приблизно тисячі метрів.

 

Разом з ним було ще декілька українських військових.

 

"За попередньою інформацією, він міг бути викрадений, адже неподалік розміщення військовослужбовця до даного об'єкта були виявлені сліди боротьби. Хочу зазначити, що особливий склад, який задіяний в несенні служби в даному районі має при собі зброю, боєприпаси та засоби радіозв'язку. На цих військових об'єктах проводилося чергування по кілька військовослужбовців. Хочемо відразу сказати, що зброя і амуніція даного військовослужбовця в наявності", - зауважив майор Шевченко.

 

За його словами, на даний час проводяться слідчі та розшукові дії співробітників правоохоронних органів – це військова служба правопорядку, військова прокуратура, ДБР.

 

Водночас, журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на власні джерела в ЗСУ, стверджує, що Добринського таки викрали російські окупанти.

 

“Він перебуває на окупованій Росією території в Криму. Приблизно о 10:00 представник російських спецслужб зателефонував у батальйон, уточнював особисті дані солдата. Очевидно, противник оформлятиме Добринського як такого, що порушив кордон РФ”, – написав Бутусов у соцмережах.

 

Журналіст додав, що десантник перебував на посту сам і без зброї, що є грубим порушенням Статуту. Ще й фактично "на передовій", бо перед цим спостережним пунктом "Берлога" не має прикордонників. Утім, як зазначалося вище, майор Шевченко стверджує, що Добринський мав зброю, але вона лишилася на посту. 

 

Відомо, що Євген Добринський – старший солдат 13-го батальйону 95-ї десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України, який перебував на спостережному пункті “Берлога” поблизу залізничного мосту на лінії контролю з Кримом.

 

Як повідомляла «УМ», раніше Військова служба правопорядку ЗСУ повідомляла, що за попередньою інформацією, військового могли викрасти.