Гордон не узгоджував з СБУ інтерв’ю з Гіркіним

15:06, 19.05.2020
Гордон не узгоджував з СБУ інтерв’ю з Гіркіним

Фотографії Дмитра Гордона на стінах його офісу побили яйцями і розмалювали червоним маркером.

СБУ фактично спростувало слова блогера Дмитра Гордона про те, що інтерв’ю у ватажка терористів Ігоря Гіркіна він брав у співдружності з українськими спецслужбами, зокрема, з СБУ і Генпрокуратурою.

 

У вітчизняній спецслужбі стверджують, що Гордон сам ініціював інтерв’ю і домовлявся про нього з терористом Гіркіним і сепаратисткою та зрадницею Поклонською.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомив пресцентр СБУ в соцмережах у вівторок.

 

«Служба безпеки України повідомляє, що проведення інтерв’ю з Наталією Поклонською та Ігорем Гіркіним (Стрєлковим) є ініціативою журналіста Дмитра Гордона, - наголосили в СБУ. - Між тим, вся інформація, озвучена в цих інтерв’ю, вже детально аналізується співробітниками Служби на предмет її використання, як додаткових доказів захоплення Російською Федерацію території України та фактичного розв’язання війни на сході нашої держави».

 

Це повідомлення СБУ вже викликало обурення користувачів Facebook, які критикують спецслужбу в своїх коментарях під постом.

 

Так журналіст Юрій Бутусов написав у коментарі на адресу СБУ: «Ви не можете просто сказати, що ви тут ні до чого, бо ви – правоохоронний орган, ви зобов’язані дати правову оцінку публікації інтерв’ю небезпечного злочинця у розшуку. Ганебне боягузтво!».

 

Водночас, народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Іванна Климпуш-Цинцадзе вважає, що поява в українському медіапросторі інтерв'ю Гордона з Поклонською та Гіркіним є наслідком політики «какая разница», результатом політики розмивання цілей, з якими Українська держава має рухатися до вільного світу.

 

На її думку, попри те, що в українській Конституції зберігається задекларований шлях на членство в ЄС і НАТО, «сьогодні влада робить усе, щоб максимально налагодити так званий діалог з Російською Федерацією через маріонеток РФ».

 

«Це ми бачимо і в ініціативах створення «Консультативної ради» в рамках Мінської ТКГ, і з цими втручаннями в український медіапростір через розмови з терористами і злочинцями, які просто мають бути персонами нон грата у будь-якому здоровому демократичному суспільстві», - додала Климпуш-Цинцадзе.

 

 

 

Як повідомляла «УМ», інтерв’ю журналіста Дмитра Гордона із терористом Ігорем Гіркіним «Стрєлковим», яке тривало в онлайн-режимі 4 години у понеділок ввечері, неабияк збурило українську громадськість.

 

З жорсткою критикою Гордона у соцмережах виступили опозиційні політики, волонтери, громадські активісти, діячі культури та інші. Патріоти ж закидали офіс Гордона яйцями. А сам він заявив, що брав інтерв'ю у Гіркіна за сприяння спецслужб, а флешки надіслав у Гаагу.

 

Перед тим Гордон взяв інтерв’ю у зрадниці України Наталії Поклонської, яка в час анексії Криму була призначена сепаратистами «прокурором» автономії, яке назвав «бомбою». Тоді як онлайн-спілкування з Гіркіним оцінив, як «ядерний вибух».

 

Партія Порошенка «Європейська солідарність» вимагає від СБУ негайно порушити справу за фактом розпалювання ворожнечі, підтримки тероризму та підриву суверенітету країни блогером Дмитром Гордоном.