Гуляти до 8 людей і на «літніках» вчотирьох: уряд скасував групові обмеження

16:00, 13.05.2020
Гуляти до 8 людей і на «літніках» вчотирьох: уряд скасував групові обмеження

Пересуватися по вулицях українцям тепер можна групами до 8 осіб.

В Україні скасували карантинну заборону на колективне пересування у зв'язку пандемією коронавірусу.

 

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні Кабміну 13 травня одностайно.

 

"В нас було, що на літних майданчиках можливо виключно дві особи за столом. Ми цей перелік розширюємо до чотирьох осіб, але залишаємо відстань півтора метри між місцями для сидіння. Це перше. Друге: в нас було виключно літні тераси просто неба. Поспілкувавшись із рестораторами, ми додали, що на відкритому повітрі: під тентами, на верандах – так, як це існує. І додали ще один момент щодо кількості осіб, які можуть пересуватися: у нас було не більше двох осіб – ми додали не більше ніж 8 осіб. З доопрацюванням у секретаріаті Кабінету міністрів ці зміни прошу підтримати", -сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

 

Скриншоти документа опублікував у своєму Telegram-Караль народний депутат від фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко.

 

Згідно з постановою, пересуватися по вулицях українцям тепер можна групами до 8 осіб.

 

"На літніх майданчиках ресторанів і кафе дозволили не по 2 людини бути за столиком, а до 4, не рахуючи дітей до 14 років", – зазначив Гончаренко.

 

Як повідомляла УМ, київська влада хоче встановити символічну фіксовану суму пайової участі у розмірі 1 гривня для літніх та сезонних майданчиків, щоб підтримати бізнес в умовах пандемії.