Новинський і Онуфрій взяли участь у панахиді за загиблими у Парку Слави, фото

15:52, 09.05.2020
Новинський і Онуфрій взяли участь у панахиді за загиблими у Парку Слави, фото

Онуфрій і Новинський поклали квіти до Вічного вогню у Парку Слави. (Фото з ФБ-сторінки Вадима Новинського)

Мільярдер, нардеп від ОПЗЖ Вадим Новинський і митрополит РПЦ в Україні Онуфрій разом із кількома ченцями Києво-Печерської лаври поклали квіти до Вічного вогню і взяли участь у панахиді за загиблими воїнами в Парку слави у Києві в суботу, 9 травня.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомив Вадим Новинський у Facebook.

 

Судячи з оприлюднених нардепом від ОПЗЖ світлин, Новинський прийшов на церемонію вшанування пам’яті без захисної маски попри те, що нещодавно він перехворів на коронавірус і нібито одужав.

 

 

Митрополит Онуфрій, який за неофіційними даними теж не уникнув інфікування коронавірусом, прийшов разом із ченцями лаври у масках, але під час панахиди та спілкування з журналістами чомусь опустив її на підборіддя.

 

 

Після завершення панахиди всі вони – Онуфрій, Новинський і ченці пішли до Києво-Печерської лаври, яка має бути закрита на карантин з 5 квітня і безперешкодно потрапили на її територію.

 

Згодом нардеп від ОПЗЖ Новинський назвав День перемоги священним, а не скорботним, бо йдеться про перемогу добра над злом.

 

«На жаль, у 2014 році до влади прийшли манкурти, які досі намагаються нав’язати нам свої бачення історії», - підсумував Новинський в дусі кремлівської пропаганди.

 

Як повідомляла «УМ», нардеп від фракції ОПЗЖ Нестор Шуфрич хоче скасувати заборону на так звану георгіївську стрічку, яка діє в Україні з 2017 року.

 

Зауважимо, що саме московське попівство тривалий час ігнорувало пандемію, аж доки на карантин не було закрито Києво-Печерську лавру, а також Іонінський і Голосіївський монастирі РПЦ у Києві. Святогірська і Почаївська лаври нині також перебувають у користуванні українського підрозділу Російської православної церкви – УПЦ (МП). Ця релігійна організація стала єдиною в Україні, чільники якої закликали своїх вірян приходити на Великодні служби Божі, всупереч чинним обмеженням через поширення нового коронавірусу.

 

Духівництво РПЦ в Україні, яке господарює в Почаївській лаврі на Тернопільщині не побажало виконувати умови карантину: московське попівство просто відчинило ворота монастиря у Почаєві і пустило усіх бажаючих до головного храму, що спричинило скупчення вірян.

 

Поліція відкрила кримінальні провадження за фактами за фактами порушення санітарних правил і норм, як щодо Святогірської, так і щодо Почаївської лавр. Нині ж влада закрила на повний карантин ціле місто Почаїв саме через несвідомі дії ченців місцевої лаври.