Справа Стерненка: активіст Кравченко заявляє про побиття Нацкорпусом

12:29, 08.05.2020
Справа Стерненка: активіст Кравченко заявляє про побиття Нацкорпусом

Адвокат каже, що в Нацкорпусі вимагали дати інформацію, хто замовив медійну підтримку Сергія Стерненка”, – зазначив адвокат.

Представники "Національного корпусу" побили автора проєкту "Речовий доказ" Назарія Кравченка і добровольця полку "Азов" Сергія Філімонова за те, що вони підтримують одеського активіста Сергія Стерненка.

 
 

Яу інформує УМ, про це Назарій Кравченко написав у Facebook.

 

“Вчора ввечері з Сергієм Філімоновим були запрошені на бесіду з Андрієм Білецьким. Але, як виявилося, бесіда колишніх побратимів і не планувалася, бо нас пів ночі колективно намагалися переконати не підтримувати Сергія Стерненка. Головними аргументами були удари в голову і допити. Дякую усім побратимам за їх час і натхнення в спробах переконати мене, але хочу заявити, що буду і далі підтримувати Сергія”, – написав Кравченко.

 

У свою чергу адвокат Масі Найем зазначає, що Сергія Філімонова і Назарія Кравченка бив і сам лідер “Нацкорпусу” Андрій Білецький.

 

“Зустрічі фактично не було. Їх били. В тому числі і сам Андрій. Вимагали дати інформацію, хто замовив медійну підтримку Сергія Стерненка”, – зазначив адвокат.

 

Раніше повідомлялося, що одеський активіст Сергій Стерненко написав заяву в Національне антикорупційне бюро (НАБУ) на генпрокурора Ірину Венедіктову через можливе декларування нею недостовірної інформації.

 

Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальне провадження проти генерального прокурора Ірини Венедіктовоїу.

 

ДОВІДКА «УМ»

 

Сергій Стерненко — український активіст, колишній очільник одеського «Правого сектору». Відомий завдяки організації та участі у протестних акціях, зокрема бойкотах виступів українських артистів, які їздять із виступами до Росії, та російських артистів, котрі підтримують збройну агресію на сході та окупацію Криму.

 

Стерненко також виступав і проти забудови частини території міського саду Одеси – Літнього театру. Тоді йому висунули підозру в організації масових заворушень. У квітні 2018 почав працювати над створенням в Одесі громадської організації «Небайдужі». Зараз живе в Києві.

 

Нещодавно Сергій Стерненко подав до суду скаргу на бездіяльність НАБУ, відтак Вищий антикорупційний суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро України розпочати справу проти генпрокурорки України Ірини Венедіктової щодо можливого недекларування майна.