Суддя виправдав підприємицю, яка порушила карантин у Чернівецькій області

13:18, 30.04.2020
Суддя виправдав підприємицю, яка порушила карантин у Чернівецькій області

Підприємиця вирощує городину, яку реалізовує на ринку.

У Чернівецькій області суд виправдав підприємицю, щодо якої правоохоронці склали протокол про адміністративне правопорушення через торгівлю продуктами у період карантину.

 

Як зазначається у судових матеріалах Глибоцького районного суду, місцевий підприємиця 23 березня здійснювала продаж продуктів, порушивши вимоги п.8 постанови КМУ №211 від 11.03.2020 року, – повідомляє «Молодий буковинець».

 

У судовому засіданні свою вину вона не визнала. Вона та члени її родини вирощують городину, яку реалізовують на ринку.

 

Проте, в силу встановленого карантину, вони не можуть здійснювати продаж продуктів, а тому, аби прожити вони прийняли рішення про продаж цих продуктів біля свого будинку.

 

Також вона зазначачила, що навіть нічого не встигла продати, покупців у неї зовсім не було, а з приходом поліцейських вона зібрала виставлені нею овочі.

 

Глибоцький районний суд вирішив закрити провадження у справі про притягнення підприємиці до адміністративної відповідальності у зв’язку з відсутністю в її діях складу адміністративного правопорушення.

 

Як повідомляла УМ, українські суди переважно відмовляються штрафувати українців за порушення карантину: станом на 6 квітня, у 90% випадків судді відмовилися підтримати поліцію і не притягнули українців до адміністративної відповідальності.