Вбивство сина Соболєва: фігуранту справи повідомили про підозру

11:02, 30.04.2020
Вбивство сина Соболєва: фігуранту справи повідомили про підозру

Трагедія сталася в центрі Києва в грудні 2019 року.

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру особі, причетній до вбивства 3-річної дитини депутата Київської облради В’ячеслава Соболєва. Наразі фігуранта оголошено у міжнародний розшук.

 

Про це повідомляє УМ за інформацією пресслужби ОГПУ.

 

"За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру особі, яка може бути причетна до замаху на умисне вбивство депутата Київської обласної ради та вбивства його 3-річного сина в центрі Києва в грудні 2019 року. Наразі фігуранта оголошено у міжнародний розшук. Також за клопотанням прокурорів суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Це надає правові підстави компетентним органам затримати цю особу на території іншої держави", - йдеться у повідомленні.

 

Як зазначають правоохоронці, досудове розслідування наразі триває.

 

Нагадаємо, за ініціативи заступника Генерального прокурора Гюндуза Мамедова, який відповідає за ювенальний напрям, у січні Офісом Генерального прокурора було прийнято рішення щодо зміни підслідності та групи прокурорів в цьому кримінальному провадженні.

 

Наразі шести особам повідомлено про підозру. Чотири особи перебувають під вартою, двоє - у міжнародному розшуку.

 

Як повідомляла УМ,  у центрі столиці зловмисник, який стріляв у автомобіль — влучив у трирічного хлопчика, який перебував у салоні. За кермом авто був депутат Київської обласної ради В'ячеслав Соболєв. Від отриманого вогнепального поранення дитина померла у кареті “швидкої” дорогою до лікарні. 

 

Шевченківський суд Києва на 2 місяці взяв під варту без можливості застави  Олексія Семенова та Андрія Лаврегу. Їх підозрюють у замаху на депутата Київської обласної ради Соболєва та вбивстві його 3-річного сина.

 

Депутат Київської облради В’ячеслав Соболєв назвав прізвища 8 осіб, яких він «поки що» не звинувачує в убивстві свого 3-річного сина, але вимагає пройти перевірку на детекторі брехні.

 

Депутат обіцяє 2 мільйони за інформацію про замовника