Азовське море на травневі свята: на Запоріжжі закривають проїзд до курортів

22:24, 29.04.2020
Азовське море на травневі свята: на Запоріжжі закривають проїзд до курортів

Помилуватися Азовським морем на травневі свята не вдасться через карантин.

Влада Запорізької області посилює карантин та інші протиепідемічні заходи на узбережжі Азовського моря на час травневих свят.

 

Зокрема, в курортних районах Приазов’я встановлять додаткові КПП та закриють проїзд до прибережної території.

 

Як інформує «Україна молода», таке рішення ухвалила регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Запорізької області у середу.

 

Рішення безпосередньо стосується «голів Бердянської, Приморської, Приазовської, Якимівської райдержадміністрацій, Бердянського міського голови, міських, сільських та селищних голів об'єднаних територіальних громад Запорізької області, які мають прибережну територію Азовського моря».

 

Як повідомляє Запорізька ОДА, влада цих курортних регіонів спільно з поліцією мають організувати функціонування додаткових контрольно-пропускних постів на автомобільних шляхах, які ведуть до узбережжя Азовського моря, з метою недопущення в’їзду без нагальної потреби громадян з інших районів області та регіонів держави.

 

На КПП поліція зупинятиме і не пускатиме до моря відпочивальників з 08.00 ранку 30 квітня до 08.00 ранку 4 травня та з 08.00 ранку 8 травня до 23.59 11 травня.  

 

Йдеться про автошлях Т-0820 Якимівка-Кирилівка (в'їзд до села Лиманське Якимівського району зі сторони смт Якимівка) та перехрестя вулиць Курортна та Морська м. Приморськ.

 

Проїзд дозволено вантажним автомобілям для перевезення необхідних товарів; автотранспорту місцевих мешканців та працівників стратегічних об’єктів Приазов’я; особам з інвалідністю, похилого віку та іншим соціально незахищеним верствам населення у разі гострої потреби; хворим та при форс-мажорних обставинах.

 

Регіональна комісія також рекомендує громадянам без нагальної потреби не виходити на вулицю. Робота громадського транспорту буде заборонена, крім з 05.00 до 10.00 та з 15.00 до 20.00 годин 1-3 травня та 9-11 травня.

 

Також доручено посилити контроль щодо заборони відвідування населенням парків, скверів, зон відпочинку тощо.