Активіст Бур’янов приїхав на коні до «середньовічного» МВС

20:03, 28.04.2020
Активіст Бур’янов приїхав на коні до «середньовічного» МВС

Раніше Валентин Бур'янов дивував поліцію плаванням, а нині прискакав до них на коні. (Фото Валентина Бур'янова)

Спортсмен і студент Валентин Бур’янов, який намагається юридично довести факти беззаконня і безміру поліцейських під час карантину по відношенню до українців, приїхав на коні до адмінбудівлі МВС, що на вулиці Богомольця в центрі Києва.

 

Цією своєю акцією хлопець хотів показати «середньовіччя, яке запанувало в правоохоронній системі».

 

Про це повідомляє «Україна молода» у вівторок.

 

Нагадаємо, що студент Бур’янов став відомий на всю Україну як «плавець з Гідропарку» через те, що переплив протоку річки Дніпро, щоб потрапити на спортмайданчик у столичному Гідропарку. На березі, під час виходу з води його затримували півтора десятки поліцейських, які вбачали в цьому порушення карантину.

 

Цей вчинок спортсмена порадував користувачів соцмереж, які створили безліч фотожаб і висміяли безпорадність силових структур під час карантину.

 

Цього ж разу Валентин Бур’янов приїхав на Богомольця, щоб передати звернення до міністра Арсена Авакова.

 

«Як і обіцяв, публікую звернення, яке я сьогодні завіз вічному міністру. Зважаючи на їхню "скриньку", яка не так часто перевіряється, я продублював своє звернення поштою", - заявив спортсмен на коні під МВС.

 

У своєму зверненні хлопець хоче, щоб міністр МВС Аваков призначив службове розслідування дій поліцейських, які його затримували і тим самим порушували його конституційне право на свободу пересування (гарантоване основним законом – Конституцією України), посилаючись на підзаконний акт – постанову Кабміну №211.

 

Він також записався на прийом до Авакова і обіцяє дотримуватися соціальної дистанції під час спілкування з міністром.

 

 

Як повідомляла «УМ», Дніпровський райсуд Києва відмовився розглядати адмінпротокол, складений поліцією на Бур’янова і призначати йому штраф у розмірі 17 тисяч гривень через те, що протокол був неналежно оформлений поліцією.