Терорист ДНР відвідав Святогірську лавру на Великдень

13:15, 21.04.2020
Терорист ДНР відвідав Святогірську лавру на Великдень

Форма бойовика "ДНР" (праворуч) обвішана медалями із георгіївськими стрічками, є навіть так званий "хрест добровольця".

Терорист так званої "ДНР" зі складу так званого "козацтва" був помічений у Свято-Успенській Святогірській лаврі, що знаходиться на не окупованій частині Донбасу. 19 квітня, на Великдень , він був на богослужінні.

 

На знімках видно, що форма чоловіка обвішана медалями із георгіївськими стрічками. До речі, фотографії оприлюднено на офіційному сайті Свято-Успенської Святогірської лаври.

 

Про відвідини бойовиком Свято-Успенської лаври 21 квітня різко висловився на своїй Facebook-сторінці офіцер ЗСУ, полковник Анатолій Штефан (Штірліц).

 

"Ви думаєте, це фото кіzячка з окупованого Донбасу, окупованого Криму чи россії? Ні, це фото на Великдень зі Святогірського собору. Абзац", – написав він.

 

Люди у коментарях також висловили своє обурення тим, що бойовик відвідав храм за межами окупованих територій: "Хрестик добровольця" навіть не зняв! Привіт, СБУ", "Треба перетрусити ту лавру повністю! Там ще й не таке одоробло знайдеться! Осередок диверсантів!", "СБУ тут ваш клієнт! Мене свідки Єгови вже так не бісять, як ці сектанти з МП...", "Як такий піііі ще не в тюрмі??? Куди дивиться ця влада????".

 

Нагадаємо, в Україні відкрито 5 кримінальних проваджень через порушення представниками УПЦ МП карантинних заходів.

 

Також відомо, що влада Кремнецького району Тернопільщини вирішила оголосити місто Почаїв карантинною зоною і заборонила в'їзд/виїзд з неї з 10.00 ранку 21 квітня.

 

Як повідомляла «УМ», саме московське попівство тривалий час ігнорує пандемію, аж доки на карантин не було закрито Києво-Печерську лавру, де на коронавірус вже захворіло понад 100 насельників.

 

Святогірська і Почаївська лаври нині також перебувають у користуванні українського підрозділу Російської православної церкви – УПЦ (МП). Ця релігійна організація стала єдиною в Україні, чільники якої закликали своїх вірян приходити на Великодні служби Божі, всупереч чинним обмеженням через поширення нового коронавірусу.

 

Духівництво РПЦ в Україні, яке господарює в Почаївській лаврі на Тернопільщині не побажало виконувати умови карантину: московське попівство просто відчинило ворота монастиря у Почаєві і пустило усіх бажаючих до головного храму, що спричинило скупчення вірян.

 

Поліція відкрила кримінальні провадження за фактами за фактами порушення санітарних правил і норм, як щодо Святогірської, так і щодо Почаївської лавр.