У Самборі оштрафують священика УГКЦ за хресну ходу, фото

18:15, 17.04.2020
У Самборі оштрафують священика УГКЦ за хресну ходу, фото

Вчинок священика УГКЦ обурив окремих мешканців Самбора і Львівської області.

Поліція Львівщини зацікавилася хресною ходою, яку організував попри карантинні обмеження священнослужитель УГКЦ з храму Різдва Пресвятої Богородиці у місті Самбір у п’ятницю, 17 квітня.

 

Як повідомляє «Україна молода», цей вчинок священика обурив окремих мешканців Самбора і Львівської області.

 

«Невже самбірські отці вважають себе та своїх парафіян безсмертними? Наприклад, у Львові у Соборі Святого Юрія плащаницю винесли троє отців, без парафіян, але з онлайн трансляцією. А тут у нашому Самборі не дотримані елементарні норми карантинних заходів», - йдеться на сторінці пабліку «Самбір» у Facebook.

 

 

Користувачі соцмереж також цікавляться, «чому самбірські отці ігнорують заклики глав церков, у даному випадку глави УГКЦ Святослава Шевчука» щодо уникнення скупчення людей.

 

«Чи наші отці допомагатимуть людям, які не дай Боже захворіють на коронавірусну інфекцію? Де ж свідомість наших священнослужителів, які у першу чергу, мають дбати про своїх ближніх та їхнє здоров`я та життя?», - цікавляться мешканці Самбора.

 

 

А користувачка Вікторія Балицька наголошує у Facebook: Де маски на учасниках масового заходу? Де соціальна дистанція? Де поліція, яка не здатна втримати релігійні громади від порушення карантину, але могла б хоч змусити людей тримати дистанцію і надіти маски? Самбір - це Україна? Закони України там діють?».

 

 

Утім, поліція відреагувала швидко і вже почала розслідування порушення.

 

«17 квітня, під час патрулювання міста Самбір поліцейські виявили, що під час хресної ходи парафіяни однієї з церков порушували правила карантину, а саме – частина учасників ходи, яких було більше десяти осіб, були без засобів індивідуального захисту (масок) та не дотримувалися соціальної дистанції», - повідомляє поліція Львівщини.

 

Наразі на чотирьох учасників ходи поліцейські склали адміністративні протоколи за ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) КУпАП. Порушникам загрожує штраф від 17 до 34 тисяч гривень, а для посадових осіб – від 34 до 170 тисяч гривень.

 

Окрім того, слідчі Самбірського відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) ККУ. Санкція статті передбачає покарання - від штрафу до 3 років позбавлення волі.

 

Йдеться про храм "Різдва Пресвятої Богородиці" м. Самбір української греко-католицької церкви. Там, вели трансляцію богослужіння та ходи, але згодом відео з соцмереж видалили.

 

Як повідомляла «УМ», місцева влада Дніпра заблокувала церкву, в якій регулярно порушували умови карантину.

 

Тоді як на Буковині хворий на коронавірус священик не погоджується із діагнозом і хоче проводити богослужіння надалі.