У Криму закидають шпигунство на користь України росіянці і українцю

17:12, 15.04.2020
У Криму закидають шпигунство на користь України росіянці і українцю

Росіянці-військовій закидають, окрім шпигунства, ще й державну зраду.

Чергова «справа українських диверсантів» на території анексованого Росією Криму: ФСБ заявляє що затримала двох шпигунів військової розвідки України.

 

Відповідне повідомлення поширило ФСБ РФ у російських ЗМІ, передає «Україна молода» в середу.

 

Зокрема, спецслужбою окупантів затримані за підозрою у шпигунстві жінку-військовослужбовця Збройних сил РФ і громадянина України в Криму.

 

 

Нібито ФСБ припинила в анексованому Криму «діяльність Головного управління розвідки Міністерства оборони України, спрямованої на організацію і вчинення диверсійно-терористичних актів, викрадення відомостей, що містять державну таємницю, і вербування російських громадян».

 

Окупанти наполягають, що викрили двох людей, які нібито були завербовані «полковником Ахмедовим з підрозділу української військової розвідки в Херсоні».

 

Зокрема, затримали військовослужбовця Збройних сил Росії (жінку підозрюють у видачі в 2017-2018 роках представникам української військової розвідки довірених їй по службі відомостей, що становлять державну таємницю) та громадянина України (підозрюється в шпигунстві за завданням української спецслужби).

 

Повідомляється, що жінці, з огляду на гуманність, обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, оскільки у неї є неповнолітні діти, а громадянина України помістили під варту.

 

У коментарі пресі представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Черняк зазначив: «Головне управління розвідки не коментуватиме цю інформацію, водночас вважаємо, що це провокативна, сфабрикована відповідь ФСБ на вчорашнє затримання Службою безпеки України російського шпигуна».

 

Як повідомляла «УМ», 14 квітня контррозвідка Служби безпеки України затримала генерал-майора СБУ Валерія Шайтанова, якого підозрюють у державній зраді та вчиненні терористичних актів.

 

Починаючи з 2014-го року, після анексії, окупаційна влада Криму штампує одну за одною брудні шпигунські історії за участю громадян України.