Справа Шеремета: суд продовжив арешт Кузьменко

10:01, 02.04.2020
Справа Шеремета: суд продовжив арешт Кузьменко

Юлія Кузьменко заявляла про порушення керівниками МВС і Нацполіції презумпції її невинуватості.

Печерський районний суд Києва продовжив тримання дитячому хірургу Юлії Кузьменко, яка є підозрюваною у справі вбивства журналіста Павла Шеремета.

 

Відповідне рішення суд ухвалив  у середу, 1 квітня, повідомив адвокат Тарас Беспалий.

 

“Печерський районний суд продовжив Юлії Кузьменко запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 30 травня”, – сказав він.

 

Як повідомляла УМ, 12 грудня слідчі поліції повідомили, що підозрюють у підриві авто з журналістом Павлом Шереметом п’ятьох людей: дитячу лікарку й волонтерку Юлію Кузьменко, музиканта з гурту “Ріффмастер”, добровольця Андрія Антоненка, медсестру 25 опдбр Яну Дугарь, добровольців Владислава Грищенка “Бучу” (раніше судимого) та його дружину Інну Грищенко “Пуму”.
 

 

За версією правоохоронців, 20 липня 2016 року закладала вибухівку під авто Шеремета Кузьменко, допомагав їй Антоненко, який нібито організував весь злочин, а Дугарь здійснювала розвідку. Грищенко ж нібито виготовляв вибухівку.

 

Сержант Сил спецоперацій ЗСУ Андрій Антоненко – киянин, 1971 р.н., відомий також як музикант, лідер гурту Riffmaster, автор неофіційного гімну ССО “Тихо прийшов…”

 

Лікар Юлія Кузьменко “Лиса” – 40 років, походженням із Бахмута на Донеччині. Вона відомий дитячий кардіохірург (ендоваскулярний хірург) та військовий волонтер. Працює в дитячій лікарні Охматдит, також працювала в Інституті Амосова.

 

Яна Дугарь – військова медсестра, військовослужбовець за контрактом у 25-й повітряно-десантній бригаді ДШВ ЗСУ.

 

13 грудня суддя Печерського районного суду міста Києва Сергій Вовк відправив Яну Дугарь під цілодобовий домашній арешт, а Юлію Кузьменко та Андрія Антоненка – у СІЗО без права застави на два місяці.

 

24 січня суд пом’якшив запобіжний захід Яні Дугарь на нічний домашній арешт із 20:00 по 7:00.

 

4 лютого суд продовжив термін дії запобіжного заходу – тримання в СІЗО – для Юлії Кузьменко ще на два місяці.

 

Наприкінці січня прокурори офісу генерального прокурора надали письмові вказівки слідчим поліції, які проведуть “додаткові розшукові дії” у справі Шеремета.