Професор Боечко пропонує перенести навчання у школі на наступний рік

14:32, 22.03.2020
Професор Боечко пропонує перенести навчання у школі на наступний рік

Влад Боечко зазначив, що "бюрократизація процесу освіти знищує і руйнує саму її суть".

Професор та історик, викладач у КНПУ ім. М.П. Драгоманова Владислав Боечко звернувся до Уряду та Міністерства освіти України із проханням перенести виклад нового навчального матеріалу на наступний рік.

 

Свою думку він оприлюднив у Фейсбук. 

 

На думку професора, через карантинні заходи, наразі актуальним має бути повторення вже вивченого шкільного матеріалу.

 

"Дистанційно продовжувати повторювати вивчені на заняттях теми, а виклад НОВОГО навчального матеріалу, перенести на наступний навчальний рік, провести зміни у програмі навчання",- вважає освітянин.

 

Дистанційне навчання, запроваджене МОН, переконаний Боечко,  це - "безглузді бюрократичні вказівки департаментам освіти в областях, керівникам навчальних закладів, педагогічним і науково-педагогічним працівникам".

 

Данний пост професора набрав тисячі поширень та коментарів, в якоих свою думку висловлювали вчителі, батьки та учні.

 

Віра Скобало Дистанційне навчання це скоріше повторення вивченого для батьків!!!! Не кожен з батьків має талант пояснити нову тему своїм дітям!!! Дуже важливо щоб невтішна ситуація з КАРАНТИН відбилася негативно на здоров'ї та успіхах дітей! Адже, кожен знає та розуміє ,що здорова дитина це і є майбутнє України!!!!
 
  • Наталя Подольська Віра Скобало Шановні батьки!Я учитель, мама і бабуся. Ми маємо працювати з дітьми дистанційно, але усі ми в однакових умовах. Коли все закінчиться, ми повернемось до кожноі теми і пояснимо дітям усі незрозумілі, але необхідні знання. Жоден учитель не зацікавлений у тому, щоб травмувати Вас і Ваших дітей. Бережіть своі родини, а все пропущене обов'язково доженемо і засвоімо.
    • Наталия Комова Дистанційне навчання??? Що не можна по відеочаті зібрати клас і хоча по 15 хвилин пояснити? У всіх є телефони. А то діти сидять в них цілими днями, можуть і урок послухати і дивитись. В нас музичний урок по фортепіано проходить онлайн. Вчитель в себе грає, а дитина всебе за інструментом. Так, звук не той, алеж в ноти попадає. То чому немає онлайн уроків від кожного вчителя???
      4
    • Olga Tkachenko Людмила Очеретяна не скидають пояснення! дають завдання прочитати книгу, бібліотека закрита, а в інтернеті-скорочена версія. Хімію й геометрію діти самі одне одному пояснюють.

Підсумовуючи, Владислав Боечко зазначив, що  "бюрократизація процесу освіти знищує і руйнує саму її суть".

 

Додамо, кілька днів тому радниця міністра освіти Іванна Коберник теж запропонувала скасувати ДПА в 4-му та 9-му класах і відтермінувати ЗНО.

 

Як написала освітянка на Facebook-сторінці, у будь-якій ситуації управлінцям важливо думати і діяти на випередження. Адже за її прогнозами, карантин буде продовжений і дистанційне навчання може тривати до початку травня.

 

"Скасування ДПА в 4-му та 9-му класі. Це зніме значну частину нервозності з батьків і вчителів. Воно ніяк не позначиться ні на чому. А в умовах карантину і надзвичайної ситуації дозволить всім сфокусуватися на більш важливих речах", – пояснила Коберник.

За її словами, також варто було б прояснити питання ЗНО для випускників шкіл. На думку радниці, варто відтермінувати тестування. Тоді й пропорційно потрібно буде пересунути терміни вступної кампанії.

 

"Готуємо комунікацію після прийнятих рішень", – написала у коментарях під постом заступниця міністра освіти Любомира Мандзій.

 

ДПА та ЗНО можуть скасувати і перенести: радниця міністра озвучила ідею
 
 
Як повідомляла УМ, раніше заступник голови Київміськдержадміністрації Микола Поворозник заявив, що пробні тести перенесли на квітень.
 
 
 
Володимир Зеленський запропонував запустити загальнонаціональний освітній телевізійний проєкт, у межах якого найкращі педагоги України проводитимуть відеоуроки з різних предметів шкільної програми для 5-11 класів,