Телеканали запустять відеоуроки для школярів

16:52, 21.03.2020
Телеканали запустять відеоуроки для школярів

Телеуроки транслюватимуться як на загальнонаціональних українських каналах, так і в ефірі низки регіональних. Також вони будуть доступні в мережі Інтернет.

Президент Володимир Зеленський обговорив з керівництвом українських телеканалів реалізацію на телебаченні масштабного освітнього проєкту для учнів 5-11 класів, які навчаються вдома у зв’язку з карантином.

 

Про це повідомляє пресслужба президента.

 

Зеленський запропонував запустити загальнонаціональний освітній телевізійний проєкт, у межах якого найкращі педагоги України проводитимуть відеоуроки з різних предметів шкільної програми для 5-11 класів, а найбільші українські телеканали показуватимуть їх у своїх ефірах у найбільш зручний для дітей час.

 

Передбачається, що телеуроки транслюватимуться як на загальнонаціональних українських каналах, так і в ефірі низки регіональних. Також вони будуть доступні в мережі Інтернет.

 

За словами президента, формат такого проєкту має бути не лише інформативним і зручним для перегляду, а й цікавим дітям, а також їхнім рідним, котрі залишаються вдома через карантин.

 

Пресслужба зазначає, що керівництво українських телеканалів підтримало ініціативу президента.

 

Як повідомляла УМ, в Україні із 12 березня до 3 квітня щонайменше запроваджено карантин, під час якого не працюють дитячі садки і школи. Школярі переведені на "дистанційне навчання". 19 березня заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що карантин буде продовжений, якщо кількість випадків інфікування коронавірусною інфекцією збільшиться.Станом на ранок 21 березня в Україні зафіксовано 41 випадок захворювання.