У Горлівці захворіли на коронавірус 12 людей

20:00, 13.03.2020
У Горлівці захворіли на коронавірус 12 людей

В окупованій Горлівці стрімко поширюється коронавірус.

Щонайменше 12 випадків захворювання на коронавірус зафіксовано в окупованій Горлівці на Донбасі.

 

Першим про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час засідання Кабміну в п’ятницю.

 

«Зараз ми маємо попередню інформацію по 12 випадках коронавірусу, який розповсюджений у Горлівці. Тому робимо посилений контроль з окупованими територіями», - сказав Аваков.

 

За його словами, якщо громадян України мешкає у Горлівці і має там місце реєстрації, він не зможе потрапити на материкову територію України поки діє карантин.

 

Згодом з’ясувалося, що інформацію про поширення коронавірусу в окупованій Горлівці здобули оперативники Служби зовнішньої розвідки України.

 

Зокрема, секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що за даними українських розвідників, коронавірус у окупованій Горлівці Донецької області поширився від жінки, яка повернулася туди з Китаю через Москву.

 

«Дійсно, Служба зовнішньої розвідки й інші наші підрозділи мають інформацію про те, що на території окупованої частини Донецької і Луганської областей вже є зареєстровані випадки поширення коронавірусу. Більше того, ми розуміємо, звідки цей випадок взявся. На превеликий жаль, жінка, яка хвора, вона повернулася через Москву з Китаю. Їхала мікроавтобусом з Москви, і саме у такий спосіб це все там відбувалося», - сказав пан Данілов під час брифінгу.

 

Щодо перетину КПВВ на Донбасі і можливих обмежень Олексій Данілов зауважив: «Це громадяни України, всі громадяни України перетинають кордон у однаковий спосіб. Але з урахуванням того, що там відбувається операція наших Об’єднаних сил, керівник ООС може приймати на власний розсуд і інші рішення». 

 

Секретар Ради нацбезпеки і оборони додав, що наразі «для нас сьогодні найбільш складна країна — це Італія, і є бажання, щоб такою країною не стала Польща, де дуже багато наших громадян».

 

Як повідомляла «УМ», в Україні підтверджено три випадки коронавірусу: два у Чернівецькій області і один у Житомирській.

 

Один з них завершився летально: 71-річна жінка з Радомишля, яка 12 березня була госпіталізована із зафіксованим лабораторно підтвердженим випадком Covid-19, сьогодні померла.