Справа Майдану: суд арештував підозрюваного у викраденні Луценка та Вербицького

16:47, 12.03.2020
Справа Майдану: суд арештував підозрюваного у викраденні Луценка та Вербицького

СЕРГІЙ МИСЛИВИЙ (ФОТО З ФБ ІГОРЯ ЛУЦЕНКА)

Печерський районний суд Києва взяв під варту Сергія Мисливого, підозрюваного у справі викрадення та катування учасників мирних акцій протесту 2013-2014 років Ігоря Луценка та Юрія Вербицького, а також вбивстві останнього.

 

Про це повідомила адвокат Євгенія Закревська на своїй сторінці у Facebook.

 

“Клопотання задовольнили. Мисливого взяли під варту до 8 травня”, — написала Закревська.

 

Нагадаємо, 10 березня 2020 року правоохоронці затримали громадянина, який підозрюється у викраденні та катуванні учасників мирних акцій протесту 2013-2014 років Ігоря Луценка та Юрія Вербицького, а також вбивстві останнього.

 

Як повідомляла УМ, ДБР 12 березня повідомило, що затримало ще одного підозрюваного в участі у злочинній організації, яка викрала та катувала учасників мирних акцій протесту 2013-2014 років Ігоря Луценка та Юрія Вербицького, а також вбивстві останнього.

 

21 січня 2014 року близько 4:00 підозрюваний у складі цієї групи викрав із Олександрівської клінічної лікарні Києва активістів Ігоря Луценка та Юрія Вербицького.

 

Після цього потерпілі зазнали катувань, а Юрій Вербицький внаслідок травм та переохолодження помер.
 

Наразі вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу. Підозрюваному загрожує від 5 до 12 років в’язниці.
 

Нагадаємо, 10 березня правоохоронці затримали іншого учасника цієї організації, підозрюваного у викраденні та катуванні активістів і умисному вбивстві Юрія Вербицького.

 

У січні 2014 року учасники Майдану Ігор Луценко і Юрій Вербицький були викрадені з території Олександрівської лікарні у Києві та вивезені за місто.

 

Після катування їх кинули в лісі. Вербицький від отриманих травм помер.