На головлікаря Інституту раку Андрія Безносенка напали у Києві

14:34, 12.03.2020
На головлікаря Інституту раку Андрія Безносенка напали у Києві

Головного лікаря Національного інституту раку, онкохірурга Андрія Безносенка побили двоє невідомих біля під’їзду його будинку.

 

Про це написав Безносенка у Facebook.

 

"Вечір середи 11 березня видався не добрий. Біля 22 години на мене скоєно напад під під’їздом дому двома молодчиками. Не думав, що у 21 сторіччі у столиці европейської держави під камерою спостереження можуть так просто напасти на лікаря, але розумію, що деяким реально припікає", - зазначив Безносенко

 

Безносенко додав, що ніколи ні з ким не мав конфліктів, "окрім теперішнього в Національному інституті раку".

 

Він також зазначив, що розуміє, "ким і для чого це зроблено", і висловив сподівання, що злочин розкриють швидко.

 

За словами Безносенка, через забої голови та подерті руки він вимушений перенести найближчі операції на пізніше.

 

На оприлюдненому лікарем відео з камер спостереження видно, як двоє чоловіків чекають на тротуарі, коли повз них проходить Безносенко, вони спершу бризкають йому в обличчя ймовірно з газового балончика, а потім женуться за своєю жертвою.

 

Нагадаємо, Інститут раку постійно потрапляє в корупційні скандали. 

 

У серпні 2019 року столичні правоохоронці спіймали лікарів Інституту раку на вимаганні хабарів від онкохворих за призначення безкоштовних ліків, у медустанові пройшли обшуки.

 

У вересні прокуратура повідомила про підозру завідувачу поліклінічного відділення Національного інститут раку та лікарю-онкологу, причетним до корупційних схем у медзакладі.

 

У жовтні 2019 року аудит в Інституті раку виявив безсистемні закупівлі та невикористане обладнання.

 

У лютому прокуратура Києва розпочала кримінальне провадження за фактом розтрати бюджетних коштів під час закупівель службовими особами Інституту раку Міністерства охорони здоров’я.