Поліція відкрила два провадження і затримала 19 людей через бійку в Жмеринській міськраді

12:21, 28.02.2020
Поліція відкрила два провадження і затримала 19 людей через бійку в Жмеринській міськраді

Поліція затримала 19 осіб через сутичку в міській раді Жмеринки Вінницької області, повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко. За його словами, поліція відкрила кримінальні провадження за двома статтями Кримінального кодексу України: хуліганство і погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу, що передбачають максимальне покарання – до семи років позбавлення волі.

 

Під час припинення правопорушення постраждали вісім поліцейських, троє із них – госпіталізовані, йдеться в повідомленні на сайті Нацполіції.

 

«Сьогодні у приміщення Жмеринської міської ради увірвалися близько 30 агресивно налаштованих молодиків. Вони били вікна, двері, розпилювати газ, кидали петарди і застосували силу до поліцейських, які намагалися припинити їх протиправні дії… Найбільш активних учасників одразу доставили до відділу поліції. На цей час 19 осіб затримано..., у тому числі – лідерів громадських об’єднань «Едельвейс» і «Національні дружини», – заявили у поліції.

 

Зі свого боку, у праворадикальній організації «Нацдружини» заявили, що мер Жмеринки нацькував «тітушок» на жителів міста, які прийшли на сесію міськради.

 

«Усе почалося з того, що в Жмеринській міськраді мали розглядати питання про позбавлення повноважень в. о. міського голови, секретаря міськради Юрія Світлака. Місцеві жителі хотіли прийти на засідання, щоб висловити свою позицію з цього приводу. Зокрема, у них були запитання до мера про кримінальну справу щодо хабарництва у розмірі 250 тис. грн, сумнівних витрат коштів місцевого бюджету та корупційного бізнесу родини Світлака», – йдеться в заяві.

 

Як повідомляла УМ,  в поліції повідомили, що понад 20 людей увірвалися в приміщення міської ради в Жмеринці Вінницької області, до зали, де відбувалася сесія, їх не допустили поліцейські.

 

«Зловмисники кидали каміння та димові шашки, пошкодили вхідні двері та меблі в приміщенні, побили вікна», – заявили поліцейські.