Голова одеського адмінсуду допомагав «хрещеному батькові контрабанди» Альперіну в підкупі посадовців, відео

13:28, 27.02.2020
Голова одеського адмінсуду допомагав «хрещеному батькові контрабанди» Альперіну в підкупі посадовців, відео

Олег Глуханчук

Голова Одеського окружного адміністративного суду Олег Глуханчук міг допомагати бізнесмену Вадиму Альперіну вирішувати проблеми в судах, які стосувалися підконтрольних йому компаній.

 

Про це повідомляє: "Слідство.Інфо" з посиланням на листування між Альперіним і Глуханчуком, яке є у розпорядженні редакції

 

Журналісти оприлюднили "чорну бухгалтерію" та листування Альперіна, яке отримали з власних джерел. З цих матеріалів випливає, що бізнесмен міг платити хабарі за переслідування конкурентів та правоохоронців, які вели розслідування щодо підконтрольних йому компаній.

 

Суд, яким керує Глуханчук, за версією правоохоронців, регулярно фігурував у схемах з розмитненням товарів компаній, які контролював Альперін.

 

У переписці чоловіки серед іншого обговорювали можливість переслідування суддів, зокрема, відкриття щодо них кримінальних проваджень і перевірок у Вищій раді правосуддя (єдиний орган, який може звільняти суддів із займаних посад, – ред.) та Вищій кваліфікаційній комісії суддів.  

 

Сам Глуханчук підтвердив журналістам, що знайомий з Альперіним, але, за його словами, він не обговорював з ним корупційних питань та не отримував за це хабарів.

 

"Слідство.Інфо" відзначає, що суддя має скандальну репутацію через нескромний спосіб життя. Зокрема, Глуханчук не задекларував дорогий будинок в передмісті Одеси. НАБУ через це навіть розпочало розслідування, але підозру судді не оголосили. 

 

Як повідомляла УМ, детективи НАБУ затримали Альперіна 27 листопада у САП, куди він прийшов добровільно на допит. Згодом йому повідомили про підозру у порушенні ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

 

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту бізнесменові Вадиму Альперіну і призначив Альперіну заставу у розмірі 70 млн гривень. Сплативши  її, він вийшов з СІЗО.

 

Вищий антикорупційний суд заарештував майно одеського бізнесмена Вадима Альперіна.

 

Слідство вважає його керівником злочинної організації, що вчиняла злочини, пов’язані з розмитненням імпортованих в Україну товарів за заниженими цінами.

 

 

У цій справі фігурують ще десять осіб, які нещодавно були затримані і повідомлені про підозру. Серед них — семеро працівників митниці.