Відомого бізнесмена Вульфа з Кривого Рогу знайшли застреленим у Києві

12:42, 26.02.2020
Відомого бізнесмена Вульфа з Кривого Рогу знайшли застреленим у Києві

Відомого підприємця з Кривого Рогу Леоніда Вульфа 25 лютого знайшли застреленим у Києві.

 

Про це повідомили начальник кримінальної поліції Києва Герман Приступа та прессекретар Печерського управління поліції Оксана Тищенко в коментарі hromadske.

 

"Так, знайшли його мертвим вчора. Це самогубство", - сказав Приступа.

 

У Печерському управлінні поліції відзначили, що напередодні ввечері родичі бізнесмена знайшли його мертвим у квартирі і викликали поліцію.

 
"Ситуація була, вчора на Городецького виїжджали наші працівники поліції. Було знайдено тіло чоловіка із пораненням від вогнепальної зброї. Попередньо це самогубство. Працівники поліція вилучили предмет схожий на зброю – відправили на проведення експертизи, також тіло відправлено на проведення експертизи для встановлення точної причини смерті", - розповіли у Печерському управлінні поліції ГУНП у місті Києві.
 

Тіло направили на експертизу для встановлення остаточної причини смерті. Також на місці вилучили предмет, схожий на зброю, який також направили на експертизу.

 

Відкрито кримінальне провадження за ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу з позначкою "самогубство".

 

Деталі смерті Вульфа опублікувала "Страна" з посиланням на власні джерела у МВС. За даними журналістів, його тіло виявили друзі. Бізнесмен не відповідав на дзвінки, через що його адвокат із дружиною і одним знайомим вирішили навідати чоловіка.

 

Коли вони прибули на місце, двері квартири були замкнені. Друзі Вульфа були змушені відчинити їх дублікатом ключів, який був у адвоката. Так, за інформацією видання, у коридорі вони виявили закривавлене тіло бізнесмена з простреленою головою.

 

"В руках у нього був пістолет-кулемет "Скорпіон". Тут знайшли і одну стріляну гільзу. Обстановка в квартирі не була порушена, що не могло вказувати на боротьбу, вхідні двері та замки були цілими, тому поки головна версія слідства – самогубство", – йдеться у матеріалі.

 

Також один зі знайомих загиблого повідомив поліцейським, що незадовго до трагедії Вульф телефонував йому і скаржився на погане самопочуття. У ході слідства версія самогубства буде перевірена за допомогою експертиз та інших дій.

 

Характерно, що в кінці листопада 2019 року з квартири бізнесмена вкрали багато грошей – понад $200 тисяч.

 

У коментарі виданню "Інформатор" пресофіцерка поліції Печерського району Оксана Тищенко підтвердила те, що поруч із загиблим знайшли зброю. Тіло бізнесмена відправили на експертизу, щоб встановити точну причину смерті.

 

Про загиблого Леоніда Вульфа відомо, що він був особистістю і дуже відомої в бізнес-колах комерсантів, які починали свій бізнес в 90-і роки.

 

З відкритих джерел відомо, що криворіжець Леонід Вульф в 90-х створив в офшорній зоні на острові Невіс фірму "Еврокоммодітес", через яку в Ізраїль і багато інших країн відправлялися великі партії металопродукції. Прибутки обчислювалися десятками мільйонів доларів. Такий прибутковий бізнес привернув увагу криворізького кримінального авторитета на прізвище Горпинич (його в кримінальних колах називали на прізвисько - Святий).

 

Святий для початку просто наїхав на Леоніда Вульфа і запропонував відстібати частку. Той ділитися відмовився. І під час однієї з наступних розборок Горпинич був убитий (як вважається, його пристрелив охоронець Вульфа Сергій Швець). Потім Вульф займався різними бізнесами. І навіть встиг посидіти в ізраїльській в'язниці Ашарон.

 

Також, за заявою самого Вульфа, який свого часу він був бізнес-партнером підприємця Вадима Шульмана, але потім вони посварилися.

 

Вадим Шульман останнім часом став відомий тим, що подав заяву в ФБР проти олігарха Ігоря Коломойського. На підставі цієї заяви в ФБР розслідуючи кримінальну справу.

 

Як повідомляла УМ, 22 лютого в будинку колишнього міністра закордонних справ України Леоніда Кожари, розташованому в селі Чайки Київської області, виявили труп із вогнепальним пораненням. Загиблим виявився медіаменеджер Сергій Старицький. У мережі з'явилися фото і відео з місця загадкової загибелі чоловіка