Різниця між зростом Антоненка та чоловіка з камер майже 10 сантиметрів — юрист

17:03, 25.02.2020
Різниця між зростом Антоненка та чоловіка з камер майже 10 сантиметрів — юрист

Зріст підозрюваного у вбивстві журналіста Павла Шеремета музиканта Андрія Антоненка ("Ріффмастера") становить 179,7 см.

 

Про це у Facebook написав керівник юридичної фірми "Сенс Консалтинг”, яка займається захистом Антоненка, Леонід Маслов.

 

"Поміряли зріст Антоненка. Різниця не 2,5 см. Різниця у 9,7 см! А вже з урахуванням максимально можливої похибки будь-яка особа зростом 177,16 і вище поза усяким сумнівом не може бути особою на камері з місця злочину", - зазначив він.

 

 

Маслов також виклав фотографії, як вимірювали зріст Антоненка, і серед фото є показники результатів вимірювання - 179, 7 см.

 

Раніше у розпорядженні ЗМІ опинилися дані експертизи від 2016 року відеозаписів з камер спостереження, розташованих у кварталах навколо місця вибуху і місця проживання Шеремета.

 

Зокрема, на записах чоловік і жінка з пакетом у ніч з 19 на 20 липня 2016 року йшли до машини Шеремета, жінка підходила до машини та, на думку слідства, чіпляла вибуховий пристрій, потім вони вдвох залишили місце події.

 

Згідно з результатами експертизи, зріст чоловіка на відео 170 см. Можливе відхилення, яке заклав експерт, +\- 3%. Ця похибка повʼязана з нечітким зображенням, постійним рухом підозрюваного, кепкою на голові, а також тим, що експерту невідома висота підошви та підборів на взутті. Отже, за висновками експерта, зріст людини на відео може коливатися від 164,9 см до 175,1 см.


Як повідомляла УМ, суд зобов’язав надати захисту Антоненка висновки про зріст убивць Шеремета