На Київщині помер «кіборг» Євген Ареф’єв

13:07, 18.02.2020
На Київщині помер «кіборг» Євген Ареф’єв

У Славутичі на Київщині помер ветеран АТО, захисник Донецького аеропорту 47-річний Євген Ареф’єв із позивним “Спартак”, ветеран 79-ї десантної бригади ЗСУ.

 

Про це написав товариш військового Іван Трембовецький у фейсбуці.

 

“Справжній офіцер-професіонал, що мав позивний Спартак. Відповідальний командир, який завжди піклувався про солдатів. “Кіборг”, що захищав Донецький аеропорт. Всі знали його чесним, порядним товаришем, який завжди приходив на допомогу”, – пишуть про Ареф’єва на сторінці Славутицької міської ради у фейсбуці.

 

Як інформує “Об’єктив”, 20 січня 2020 року чоловік відсвяткував свій 47-й день народження, а через три дні з’явилися перші дописи, що у нього трапився інсульт. Він довго боровся з хворобою.

 

Капітан ЗСУ Євген Ареф’єв за радянських часів закінчив Рязанське повітряно-десантне училище. Після скорочення в 1990-х займався будівельними роботами — утеплював будинки, виготовляв пінопласт. Із початком війни на Сході України добровольцем пішов до військкомату. Командир розвідувального взводу, перший батальйон 79-ї окремої аеромобільної бригади. Брав участь у боях за Донецький аеропорт в жовтні 2014-го.

 

3 листопада 2015 року за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час бойових дій та при виконанні службових обов’язків, нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня.